18 mei 2024 t’ Olde Staduus

SC Genemuiden en HSC ’21 komen niet verder dan een gelijkspel

Geplaatst op: 4 december 2023

De wedstrijd tussen Sportclub Genemuiden en HSC ’21 is geëindigd in een 2-2 gelijk spel. Met twee doelpunten, gemaakt door Mike Reuvers en Marc Magan ging de thuisclub met een comfortabele tussenstand de kleedkamer in en leek er geen vuiltje aan de lucht voor de groen- witten tegen de Haaksbergse opponent.

Een bijna zekere overwinning lag in het verschiet maar het was HSC ’21 die daar anders over dacht. In de rust wisselde het maar liefst drie spelers, die voor een ommekeer moesten gaan zorgen en daarin slaagden. Nadat eerst Arantis Roep voor de aansluitingstreffer zorgde, was het Jules Stokkers die in de 88e minuut voor de gelijkmaker zorgde.  HSC ’21 geloofde zelfs nog in meer, maar gelukkig voor Sportclub Genemuiden kwam het zover niet.

Het was in de wedstrijd tegen HSC ’21 niet allemaal even goed wat Sportclub Genemuiden liet zien, maar was het wel heel effectief in de kansen die het kreeg en stond het met de rust dan ook met 2-0 voor.

In de eerste 20 minuten van de wedstijd gebeurde er eigenlijk niet zo heel erg veel, over en weer probeerden de beide teams de weg naar de goal van de tegenstander te zoeken zonder dat dit resultaat opleverde. Het doelpunt in de 27e minuut kwam dan ook als geroepen. Vanaf de helft van de tegenstander was het Berwout Beimers de bal mee wist te nemen en met een steekpass Rens van Benthem bereikte. Die bezorgde met een lange bal de op links opkomende Mike Reuvers die met een harde schuiver de bal tussen de doelpaal en keeper in de korte hoek van het net schoot.

Nog voor rust wist Sportclub Genemuiden de stand zelfs tot 2-0 te brengen. Net als bij het eerste doelpunt had ook nu weer Berwout Beimers een belangrijk aandeel bij de treffer. Na eerst de bal te hebben ontvangen van Rutger Etten stoomde hij aan de linker kant op, bezorgde met een voorzet de bal bij Marc Magan die in de draai uithaalde en doelman Bob Peterman voor de 2e keer deze middag het nakijken gaf.

HSC ’21 had in de rust een kwartier de tijd om na te denken wat te doen met de 2-0 achterstand, greep in en bij de start van het 2e bedrijf werden er 3 nieuwe krachten binnen de lijnen gebracht die het tij moesten keren.

Dit wierp in de 52e minuut zijn vruchten af. Na een overtreding op Stef Ottink kreeg HSC ‘21 net buiten de zestien meter een vrije trap te nemen, die door Arantis Roep met een fraaie krul over alles en iedereen heenging en de gasten de aansluitingstreffer bezorgde.

De aansluitingstreffer was vervelend maar niet onoverkomelijk, Sportclub rechte zij rug want nog geen 2 minuten later leek de 3-1 in de maak. Het was Marc Magan die de bal hoog inbracht. Hadde Pleijsier sprong boven alles en iedereen uit, raakte de bal nog wel goed met zijn hoofd maar tot ontsteltenis was de lat spelbreker en bleef het doelpunt uit.

Nog geen 10 minuten later was het opnieuw bijna raak voor Sportclub Genemuiden. Nadat Rens van Benthem zich eerst wist te ontdoen van twee van zijn tegenstanders liep hij door naar de achterlijn. Zette de bal voor naar de inkomende Reuvers die hard uithaalde. Maar dankzij geweldig keeperwerk van doelman Bob Peterman leverde ook deze actie geen doelpunt op.

Daar waar Sportclub Genemuiden niet meer tot een doelpunt kwam, lukte dit HSC ’21 wel en kreeg het loon naar werken. Jules Stokkers was het die bij het verstrijken van de tijd het verdiende punt voor de gasten over de streep trok. Na een voorzet van Yannik de Vries was het Stokkers die de bal met zijn hoofd over de doellijn werkte. In eerste instantie leek het nog wel dat doelman Hidde Streutker redding bracht, maar het scherpe hoog van scheidsrechter van Leeuwen had al geconstateerd dat de bal de doellijn gepasseerd was.

Meer doelpunten zouden er ook niet komen, hiervoor was er onvoldoende tijd. De 2-2 eindstand was een stand waar beide teams wel mee konden leven. De wedstrijd verdiende eigenlijk ook geen winnaar.

SC Genemuiden – HSC ’21 2-2 (2-0).

Scheidsrechter: Dhr. L. van Leeuwen
Assistent-scheidsrechter: Dhr. F. Winter
Assistent-scheidsrechter: Dhr. S. Degirmenci

Scoreverloop: 27. Mike Reuvers 1-0, 35. Marc Magan 2-0, 52. Arantis Roep 2-1, 88. Jules Stokkers 2-2.

Toeschouwers: 600

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Hadde Pleijsier, Bart Jan Brouwer, Jur van Dalfsen (80. Martijn Eenkhoorn), Marc Magan (63. Matthias Breman), Berwout Beimers, Mike Reuvers (80. Nick Buitink), Rens van Benthem, Rutger Etten.