Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Willem Oostwoud is de nieuwe ’toepkoning’

Geplaatst op: 8 december 2023

In een goedgevulde brasserie Van Dijk is Willem Oostwoud donderdagavond de nieuwe wereldkampioen toepen geworden. Sinds jaar en dag organiseren een aantal enthousiaste Genemuidenaren dit ludieke evenement. 

De regels van het oer-Hollandse kaartspelletje zijn eenvoudig. Alles is er op gericht om de laatste slag in het bezit te krijgen. Daar is naast een goede hand ook een portie bluf aan verbonden. Na vier voorrondes en een halve finale gingen uiteindelijk vier spelers naar de eindstrijd.

Willem Oostwoud bleef daarin Mans Bos de baas. Het brons ging naar Siebren van Dalfsen, terwijl Gerrit Eenkhoorn beslag legde op de ondankbare vierde stek. De vlekkeloze organisatie was in handen van Harm van Dijk, Jacco Stoter en Jan Tuinman. De uitstekende catering was uiteraard in handen van vader en zoon Gerralt en Max van Dijk.

Dit toernooi was het startschot van een aantal eindejaarsevenementen die in de komende weken in Genemuiden op het programma staan.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500