Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Monopoliepositie voor Condor na aankoop Betap

Geplaatst op: 15 december 2023

Tapijtproducent Betap is overgenomen door Condor Group. Dat blijkt uit een interne brief die de directie van Condor vrijdag heeft gestuurd naar haar medewerkers. Al langere tijd aasde Condor op de firma Betap. De overname betekent dat Condor een monopoliepositie in de Genemuider tapijtindustrie heeft bewerkstelligt.

Betap kende roerige tijden. In 2022 wilden twee broers, de gezamenlijke eigenaren van Betap, elkaar via de rechtbank de tent uitvechten. Het Amsterdamse gerechtshof besloot destijds dat beide heren zich niet meer met de zaak mochten bemoeien. Jurist John Jaakke, voormalig voorzitter van Ajax, werd aangesteld om het bedrijf tijdelijk draaiende te houden. Ook was hij nauw betrokken bij de verkoop van het miljoenenbedrijf. Het is niet duidelijk hoeveel belangstellenden er naast Condor Group waren voor een overname van Betap.

Condor Group, dat onder leiding staat van Jan en Gerrit Hoekman, heeft tal van tapijtfabrieken op naam staan. Condor, VEBE, Timzo en Edel vallen allemaal onder de verantwoording van deze broers. Een woordvoerder van Condor kon vandaag nog niets delen over de gedane aankoop. Bij Betap, dat al ruim honderd jaar bestaat, werken 300 mensen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500