Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De beste ideeën voor een personeelsactiviteit

Geplaatst op: 19 december 2023

(Adv.) Als collega’s is het heel leuk om eens wat anders te doen dan samen aan het werk te zijn. Daarom worden bij veel bedrijven activiteiten georganiseerd waar het personeel zich voor kan aanmelden. Op die manier leer je je collega’s ook eens op een andere manier kennen. Het kan een sportieve activiteit zijn of iets met cultuur of koken. Bij grotere bedrijven is er vaak een personeelsvereniging of ‘feestcommissie’ die dit soort activiteiten organiseert. Naast de bekende kerstborrel worden er dingen gepland waar je de kans krijgt om samen met je collega’s wat leuks te gaan doen dat niet direct met het werk te maken heeft.

Samen koken

Samen koken vinden veel mensen erg leuk. Hieraan kan eigenlijk iedereen meedoen. Als je niet zo van het suppen of paragliden bent dan is dit een prima alternatief. Bij Outdoor Cooking Experience Center kun je verschillende cursussen volgen om van jezelf een gevierde chef-kok te maken. Er kan uiteraard rekening worden gehouden met eetwensen. Zo is het vandaag de dag heel hip om een vegetarische kookcursus te volgen. Veel mensen die gewend zijn om vlees en vis te eten denken dat eten zonder deze ingrediënten bij voorbaat al niet lekker is. Een goede kok kan je leren dat je ook zonder kip, vis of vlees heel lekker en gevarieerd kunt koken. En uiteraard is het dan de bedoeling dat de gemaakte gerechten na afloop gezamenlijk worden gegeten tijdens een gezellig diner.

Een dagje sportief bezig zijn

Wist je dat Frans van de boekhouding heel goed is in kanoën? En wist je dat Femke van de klantenservice iedereen zoek rijdt op een racefiets? Als je dat nog niet wist dan is het heel leuk om samen met je collega’s iets sportiefs te gaan doen. Je kunt natuurlijk zelf een fietstocht over de Veluwe uitstippelen met een gezellige picknick onderweg. Maar je kunt ook een kanotocht onder leiding van een instructeur doen of met z’n allen gaan suppen, een activiteit die in een paar jaar tijd enorm populair is geworden. Hieraan kan in principe iedereen meedoen, ook zij die niet zo handig zijn op het water. Er zijn supboards die geschikt zijn voor meer personen, zodat je het board niet in je eentje in bedwang hoeft te houden.

Creatief bezig zijn

Als met een kano over het water glijden of een BBQ workshop niet zo aan jouw collega’s besteed zijn dan zijn er gelukkig nog tal van andere opties. Jullie kunnen samen gaan schilderen, boetseren of muziek maken. Je kunt aan een personeelsuitje ook nog een ‘werk tintje’ geven door iets te organiseren waarbij mensen in teams moeten samenwerken. Deze vaardigheden zijn immers ook heel goed bruikbaar op de werkvloer. Misschien ontdek je tijdens een personeelsuitje wel dat iemand heel goed kan organiseren of leidinggeven. Deze kennis kun je als leidinggevende gebruiken bij de carrièreplanning van je personeel. Het is immers altijd positief als iemand binnen het bedrijf een volgende stap kan maken in plaats van dat hij of zij naar de concurrent vertrekt.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500