Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

In je eentje naar het einde van de wereld

Geplaatst op: 19 december 2023

(Adv.) De programma’s die Floortje Dessing maakt zijn niet voor niets zo populair. Iedereen wil erbij zijn als ze weer één van haar reizen maakt naar een afgelegen eiland of plek in de rimboe om daar mensen te bezoeken die een nieuw leven hebben opgebouwd. Vaak behoorlijk primitief, maar doorgaans zijn ze erg gelukkig met hun bestaan. Floortje moet soms lopend naar haar bestemming, soms in een gammel bootje of achterop een scooter. Maar ze komt altijd heelhuids aan en ook weer thuis. Zo avontuurlijk als Floortje Dessing hoeft je vakantie natuurlijk niet te worden, maar je kunt wel de mooiste bestemmingen bezoeken ‘aan het andere eind van de wereld’.

Vlieg de oceaan over

Je kunt de oceaan oversteken voor een bezoek aan Amerika. Behalve dat zijn er dan nog tal van opties. Zo zijn er mooie singlereizen naar Canada of je maakt een onvergetelijke reis van de oostkust naar de westkust van de Verenigde Staten in een gehuurde camper. Maar als je het niet zo bont wilt maken, dan kun je ook een leuke stedentrip boeken naar San Francisco. Washington DC of New York. Trek voor een reis naar de VS wel minstens 5 dagen uit omdat je te maken hebt met een tijdsverschil van tussen de 6 en 9 uur afhankelijk van de gekozen bestemming.

Midden- en Zuid-Amerika

Via noSun.nl kun je mooie reizen boeken naar landen in Midden- en Zuid-Amerika. In Midden-Amerika is het soms politiek wel wat onrustig. Lees dus altijd de informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voordat je je reis plant. Controleer ook of je een visum nodig hebt voor je reis. Voor een reis naar Canada of de VS is een ESTA nodig. Die kun je in Nederland zelf aanvragen en is 1 jaar (Canada) of 3 jaar (VS) geldig. Als je naar Zuid-Amerika reist is de voertaal Spaans of Portugees maar zeker in toeristische gebieden wordt door de meeste mensen ook wel Engels gesproken. In Suriname en op de voormalige Nederlandse Antillen kun je ook nog overal met Nederlands terecht.

Alleen reizen als vrouw

Als je als vrouw alleen reist is het in sommige landen beter om ‘onder de mensen’ te blijven. Zoek geen afgelegen gebieden op waar je mogelijk kunt verdwalen of op een andere manier in de problemen komen. Het klinkt wellicht een beetje bevoogdend, maar er zijn nu eenmaal gebieden waar het voor alleenreizende vrouwen niet veilig is. Overigens zijn er ook plaatsen waar dat evengoed voor mannen geldt. Vooral in Midden-Amerika zijn bendes actief en die deinzen vaak nergens voor terug. Ga dus niet de held uithangen en zorg dat je goed voorbereid op reis gaat. Dan wordt het ongetwijfeld een onvergetelijke reis waar je met veel plezier op terugkijkt. Zorg ervoor als je in je eentje naar Amerika reist dat het thuisfront weet waar je bent zodat er eventueel hulp kan worden geboden mocht je in de problemen komen. Zorg ook altijd voor een goede reisverzekering, zeker voor medische kosten, want die zijn vooral in de VS torenhoog.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500