Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe hoogwaterpiek verwacht komende dagen

Geplaatst op: 22 december 2023

Door de vele regen van de afgelopen periode en een harde westenwind als gevolg van storm Pia staat het water in Zwartewaterland op dit moment extreem hoog. De gemeente Zwartewaterland, het Waterschap Drents Overijsselse Delta en Rijkswaterstaat staan daarom paraat.

De afgelopen dagen is er veel regen gevallen. Het is de verwachting dat het water eerst nog wat gaat zakken, maar dat er in de komende dagen aanzienlijk meer regen bij gaat komen. Het water kan daardoor verder stijgen met nog zo’n 20 centimeter.

“Dit betekent dat we extreem hoge waterstanden gaan bereiken. Die hoge waterstanden kunnen met name buitendijks voor overlast zorgen. De gemeente Zwartewaterland, het Waterschap Drents Overijsselse Delta en Rijkswaterstaat zijn daarom alert. Ze monitoren de stijging van het water en ondernemen waar dat nodig is actie. Het Waterschap voert extra dijkcontroles uit. De gemeente heeft onder meer al voorzorgsmaatregelen genomen bij de steiger aan de kade in Hasselt”, aldus een woordvoerder

Alle gemalen draaien verder volop om het overtollige water zoveel mogelijk af te voeren. Het Waterschap bemant momenteel het gemaal Zedemuden 24 uur per dag. Gemaal Zedemuden is het tweede gemaal van Nederland en pompt water vanaf het Meppelerdiep naar het Zwarte water.

Kijk voor actuele informatie het liveblog op www.wdodelta.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500