Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwemmarathon levert duizenden euro’s op voor goede doel

Geplaatst op: 22 december 2023

foto: Henk Kuik

De zwemmarathon in De Kragge en Bestevaer heeft ruim 7000 euro opgehaald. De baden in Genemuiden en Zwartsluis waren 24 uur open voor het goede doel en op een half uurtje na lagen er continu mensen in het water. “Ook ’s nachts. Tussen 00.00 en 05.00 uur in de ochtend hebben we verdeeld over de twee baden zeker 60 nachtelijke zwemmers in de baden gehad”, vertelt Raymond Spijkerman namens de organisatie.

Bezoekers van de baden mochten het afgelopen etmaal gratis naar binnen. In ruil daarvoor werd een donatie gevraagd voor het goede doel: stichting Happy Holiday. Deze organisatie maakt vakanties mogelijk voor families waarvan een gezinslid ernstig ziek is. Een uitschieter was basisschool De Wiedewereld uit Sint Jansklooster. Zij brachten meer dan 1000 euro naar De Kragge. Ook de Arembergschool haalde een mooi bedrag op. Deze 24-uurs actie bij het zwembad is onderdeel van Zwartewaterland Helpt.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500