Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuiden Actueel Jaaroverzicht (deel 1/2)

Geplaatst op: 23 december 2023

Wat gebeurde er zoal dit jaar? In ieder geval genoeg om nog met u op terug te blikken. We doken de archieven van dit jaar in en hebben tal van nieuwswaardigheden op een rijtje gezet. Na de kerstdagen volgt deel 2.

Begin januari kondigde huisarts Rob Maas zijn vertrek aan. Leden van De Eendracht schaatsten over de Weissensee en aan de Industriehaven lag in deze periode de asielboot. Een bekende en geliefde ondernemer uit Genemuiden, Jan Timmerman, overleed op 88-jarige leeftijd.

In februari werd een nieuw onderkomen gevonden voor de bewoners van het asielschip. De Zeediekers liepen massaal hun winterwandeling. Henny Brouwer haalde herinneringen op aan Jantien van Ties en De Texacoboys, want haar boek ‘Schiet spoele’ zag het levenslicht. Half Genemuiden werd opgeschrikt toen scholenkoepel IJsselrijk besloot om de namen van de te fuseren hervormde scholen te wijzigen.

In maart werd Van Dijk Containers getroffen door een grote brand en stopten Trinske en Remco met de Pompe aan de Kamperzeedijk. Winteroil werd overgenomen en voor het eerst in 20 jaar werd een niet-christelijke partij de grootste in Zwartewaterland: BBB. Arend Booij vierde zijn gouden jubileum als organist van de Grote Kerk.

Lucherdien Visscher kreeg in april een lintje uitgereikt en de organisatie van de brommersprint kondigde aan dat de editie van 2023 tevens de laatste sprint zou worden. Aart van Dijk reed voor de achtste keer met hulpgoederen naar Oekraïne en traditiegetrouw vormde Koningsdag weer een groot feest.

In mei opende de Venture Group de deuren van haar vernieuwde onderkomen. Dit werd opgedragen aan Harry van Dalfsen. De kelder van ’t Olde Staduus kwam vol te staan met water doordat kwajongens een buitenkraantje hadden opengedraaid. Een filmpje van de Luiemotte ging viraal en werd wereldwijd meer dan een half miljoen keer bekeken.

In juni werd oud-inwoner van Genemuiden Gert-Jaap Hoekman aangesteld als hoofdredacteur bij de NOS. Rien Heutink werd vanwege zijn 40-jarig jubileum bij HEUTBOUW in het zonnetje gezet. Joop Pleijsier vierde datzelfde jubileum bij VEBE. Een kat uit de Beatrixstraat werd vlak voor de zomer toegetakeld en ingesmeerd met afwasmiddel en 900 inwoners van Genemuiden liepen de wandelvierdaagse.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500