Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Nachtbrakers’en ‘Grashappers’ winnen Ruutnacht

Geplaatst op: 8 januari 2024

Team de Nachtbrakers.

‘Nachtbrakers’en ‘De Grashappers’ zijn de winnaars van de twaalfde editie van de Ruutnacht. Voor de tweede achtereenvolgende keer heeft het volleyteam de ‘Nachtbrakers’ in de prestatiepoule gewonnen.  In de recreatiepoule was het team ‘De Grashappers’ in een spannende finale het sterkst.

In de avond en een gedeelte van de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 januari kwamen 21 teams naar d’Overtoom. Volgens ‘toernooidirecteur’ Dik Beens verliep het toernooi goed en gesmeerd en zonder noemenswaardige problemen.

Zeven teams deden mee in de prestatiepoule. Tegen een uur of twee eindigden die wedstrijden waarin dus de ‘Nachtbrakers’, bestaande uit 5 volleybalvrienden uit Kampen, de meeste punten had. Deze ex-volleyballers beoefenen nu de biljartsport.  Het team de ‘Dappere Docenten’ was eervol tweede.

Veertien teams, verdeeld over 2 poules, streden om de eer bij de recreanten. Na een spannende strijd zegevierde het team van ‘De Grashappers’. Vorig jaar waren ze nog als tweede geindigd. Het ‘Team Goud’ was goed voor het zilver. Evenals vorig jarig eindigde het team ‘De Bourgondische drinkers’ als derde.

De twee kampioenen mochten bij de prijsuitreiking aan de speciale kampioenstafel plaatsnemen. Zij gingen met een fraaie ‘Ruutnacht’ medaille rond half vier naar huis.

Het nachttoernooi werd afgesloten met een traditioneel ontbijtje. Vooral de broodjes met gebakken eitjes waren onder de deelnemende sporters populair.

Volleybalvereniging Ruutvoorn kijkt terug op een sportief en bovenal gezellig volleybaltoernooi. De enthousiaste deelnemers namen de eventuele spierpijn de volgende dag graag voor lief!

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500