Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

370.000 waardepunten ingezameld voor Voedselbank

Geplaatst op: 8 januari 2024

De inzamelingsactie in december 2023 van de Douwe Egberts-waardpunten in Zwartewaterland, georganiseerd en uitgevoerd door de Voedselbank Zwartewaterland onder auspiciën van de Lionsclub Voorburg, is weer een enorm succes gebleken.

In de verzamelboxen bij Albert Heijn, de Aldi en de Boni in Genemuiden, de Jumbo en Boni in Hasselt en bij de Plus in Zwartsluis kon men gedurende de maand december de DE-waardepunten deponeren. Deze week werden de verzamelboxen geleegd en vrijwilligers van de Voedselbank telden en bundelden de punten in de drie kernen van Zwartewaterland. Het eindresultaat was maar liefst 370.000 punten. De verwachting, dat er veel DE-waardepunten onder de mensen zijn bleek ook dit jaar weer.

Bij deze landelijke actie komen de in de gemeente Zwartewaterland ingezamelde punten ten goede aan de Voedselbank Zwartewaterland. De DE-waardepunten kunnen tegenwoordig niet meer omgeruild worden voor pakken koffie.

Voor de voedselbanken maakt Douwe Egberts echter een uitzondering en verhoogt het de opbrengst ook nog met een percentage met als resultaat dat de voedselbank ongeveer 670 pakken koffie tegemoet kan zien. “Bij de uitgifte van voedselpakketten maakt koffie meestal geen deel uit van het standaardpakket, want koffie wordt gezien als een luxeartikel”, aldus de voedselbank. Door deze actie krijgt men ook de komende maanden toch een welkom extraatje.

Vrijdag 12 januari a.s. geven vrijwilligers van de Voedselbank Zwartewaterland de DE-waardepunten af bij het regionale distributiecentrum in Meppel waar men over een aantal weken de pakken Douwe Egberts koffie kan ophalen. De voedselbank wil bij deze de supermarkten in Zwartewaterland danken voor het fungeren als inzamellocatie en alle DE-koffiedrinkende inwoners van Zwartewaterland en mensen van buiten de gemeente die ook punten toestuurden.

“Wij willen nog meegeven dat u de punten door kunt blijven sparen, de actie komt vrijwel zeker ook eind 2024 weer op de agenda.” Als er bedrijven zijn die in de kantine of op kantoor Douwe Egberts koffie gebruiken en misschien nog veel punten hebben liggen, dan zijn en blijven die ook van harte welkom. Vrijwilligers van de Voedselbank kunnen die eventueel bij uw bedrijf of kantoor ophalen. U kunt dan contact opnemen met telefoonnummer 06-53365549 of 06-57845061.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500