Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Stem op ‘gouden plan’ voor Genemuiden

Geplaatst op: 8 januari 2024

Welk plan is goud waard voor een leefbaar Zwartewaterland? Inwoners kunnen vanaf maandag 8 januari hun stem uitbrengen op de beste plannen. De initiatiefnemers van de plannen met de meeste stemmen ontvangen op 29 januari een leefbaarheidscheque.

De leefbaarheidsplannen van inwoners zorgden de laatste jaren voor een verrijking van Zwartewaterland. Nu is het tijd voor de uitvoering van nieuwe plannen in Genemuiden, Hasselt, Zwartsluis en het buitengebied.

Inwoners konden hiervoor hun gouden plan aanmelden. De gemeente Zwartewaterland ontving meer dan 60 plannen. De eerste plannen werden in november al gepresenteerd tijdens een drukbezochte initiatievenmarkt in het gemeentehuis. Samen met een jury beoordeelde de gemeente of de plannen voldeden aan de voorwaarden. Uiteindelijk werden 28 plannen geselecteerd die deze maand kans maken op één van de leefbaarheidscheques. Voor elk gouden plan is een cheque beschikbaar van minimaal € 5.000 en maximaal € 40.000.

Inwoners bepalen

Welke plannen uiteindelijk een leefbaarheidscheque winnen, dat bepalen de inwoners. Inwoners uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis kunnen tot en met 21 januari stemmen op de website www.zwartewaterland.nl/verrijk-je-wijk. Of via het papieren stemformulier bij de receptie van het gemeentehuis en bij de bibliotheken in elke kern. Daar is ook meer informatie over de plannen te vinden. Inwoners kunnen alleen stemmen op de plannen uit hun eigen kern.

Voor de uitvoering van de leefbaarheidsplannen stelt de gemeente Zwartewaterland een totaalbedrag beschikbaar van € 400.000. Dit bedrag wordt verdeeld over de drie kernen en het buitengebied. Aan de hand van het beschikbare budget en de uitslag van de stemming wordt bepaald welke plannen een leefbaarheidscheque krijgen.

De eerste winnaars zijn bekend

De bekendmaking van alle winnaars gebeurt pas op maandag 29 januari. Toch zijn de eerste winnaars al bekend. Voor het buitengebied werden drie gouden plannen ingediend. De uitvoering van deze drie plannen past binnen het beschikbare budget voor het buitengebied. Daardoor zijn de initiatiefnemers van deze gouden plannen al zeker van een leefbaarheidscheque.

Deze plannen zorgen straks voor bloeiende bermen en erven in Genne en Holten, de versterking van de kern Zwartewatersklooster en flinke opknapbeurt van de IJsbaan in Kamperzeedijk.

Meer informatie over deze gouden plannen en de andere plannen staat op www.zwartewaterland.nl/verrijk-je-wijk.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500