Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

School, kerk en gezin weer centraal tijdens jaarlijkse themaweek

Geplaatst op: 15 januari 2024

Ds. Molenaar geeft uitleg over het kerkzegel.

De hervormde scholen staan komende week in het teken van de 21e School- Kerk- en Gezinsweek. Een week lang krijgen kinderen zowel op school als thuis onderwijs uit een speciaal boekje dat ze deze week op school ontvangen. Ook leren ze meer over de gebruiken in de kerk en komen predikanten langs in de klas.

Het is inmiddels een vast gegeven voor leerlingen van de Levensbron en de Morgenster: de School- Kerk- en Gezinsweek. Want al jarenlang wordt op de basisscholen een weekvullend programma samengesteld om kinderen te betrekken bij Gods Woord. “Vanuit de hervormde kerk, de christelijke gereformeerde kerk en de hersteld hervormde kerk vinden we het belangrijk dat de Bijbelse boodschap niet alleen op school en in de kerk klinkt, maar ook bij de kinderen thuis. Door kinderen een boekje mee te geven met opdrachten, wordt thuis ook eerder aandacht geschonken aan de Bijbelse boodschap”, vertelt Tabitha Schurink, jeugdwerkleider in de hervormde gemeente.

Deze periode krijgen alle klassen – van peuters tot achtstegroepers – een boekje van mee naar huis, zodat ook aan de keukentafel genoeg input is om het gesprek over de Bijbel te voeren. Jozef neemt dit jaar een centrale plek in tijdens de School- Kerk- en Gezinsweek.

Kijkje in de kerk

Net als vorig jaar brengen alle kinderen volgende week een bezoek aan drie deelnemende kerken. Ook brengen ds. Molenaar, ds. Droger en ds. De Groot een bezoek aan de scholen. Ze vertellen over het ambt en kinderen kunnen alles vragen over het werk in de kerk.

Avond voor ouders

Om ook de ouders te betrekken op het programma dat hun kinderen volgen, is er op woensdag 17 januari een speciale avond voor hen in het Hervormd Centrum. “Want kinderen krijgen een boekje mee naar huis, maar tijdens zo’n thema-avond willen we ouders ook handvaten meegeven om thuis het gesprek op gang te helpen over de thema’s die in het boekje naar voren komen”, legt Schurink uit. Erna van Dulken van het platform ‘Geloofwaardig opvoeden’ is die avond te gast.

Afsluiting

Ook wordt er op 26 januari een Sing-in gehouden en zondag 28 januari sluiten kinderen, leerkrachten en ouders de School- Kerk- en Gezinsweek gezamenlijk af. Dan wordt namelijk een speciale dienst gehouden in de Grote Kerk. “We hopen dat deze themaweek eventuele drempels wegneemt en dat dit thuis geloofsgesprekken op gang kan brengen tussen ouders en hun kind(eren). Maar voor ons is het nu vooral een kwestie van mogen zaaien”, besluit Schurink.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500