Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub start 2e seizoenshelft met overwinning

Geplaatst op: 15 januari 2024

foto: Helmich Lubberts

Met een moeizame 1-0 overwinning op vv Hoogeveen is Sportclub Genemuiden de 2e seizoenshelft goed begonnen. Gemakkelijk ging het allemaal niet, maar daar maalde bij de groen- witten na afloop van de wedstrijd niemand om. Het doelpunt in 71e minuut van de wedstrijd door Mike Reuvers gemaakt zou na afloop voldoende blijken te zijn. Door deze winst en het verlies van de naaste concurrenten is Sportclub opgeklommen naar de 2e plek op de ranglijst die aangevoerd wordt door Harkemase Boys.

De start van de 2e seizoenshelft verliep stroef, niet alleen Sportclub Genemuiden maar ook Hoogeveen konden in de eerste helft geen potten breken. De gasten uit Hoogeveen hadden in het eerste bedrijf zelfs de beter kansen maar tot doelpunten kwam het niet. Sportclub Genemuiden hoogde slordig, Hoogeveen verweerde zich kranig en demogelijkheden die Sportclub kreeg waren op één hand te tellen. Voor rust zou er dan ook niet gescoord worden.

Na rust wist Sportclub Genemuiden wat het te doen stond, de weg naar het doel van Hoogeveen werd ingezet. De groen- witten leken meer grip op de wedstrijd te krijgen al bleven de mogelijkheden ook nu beperkt. Tot aan de 71e minuut, Martijn Eenkhoorn net binnen de lijnen voor Marc Magan wist Berwout Beimers te bereiken. Die bezorgde de bal via een steekpass bij Mike Reuvers, deze kon vrij op doelman Stan Meekhof afgaan die hij vervolgens met een geplaatst schot het nakijken gaf.

Met nog 20 minuten te spelen knokte Hoogeveen voor wat het waard was, maar was het Sportclub Genemuiden die voor het meeste gevaar zorgde. Zo kregen Berwout Beimers en Rutger Etten de kans om de wedstrijd definitief is het slot te gooien, maar stranden de mogelijkheden voor beiden. Meer dan één doelpunt zou er in de wedstrijd dan ook niet vallen.

De achterstand op koploper Harkemase Boys die volgende week de tegenstander is van de groen- witten, bedraagt slechts 2 punten. Een mooi affiche om naar uit te kijken.

SC Genemuiden – vv Hoogeveen 1-0 (0-0).

Scheidsrechter: Dhr. G. Stegeman
Assistent-scheidsrechter: Dhr. A.D. Kloeke
Assistent-scheidsrechter: Dhr. N.M. Veldhuis

Scoreverloop: 71. Mike Reuvers 1-0.

Toeschouwers: 650

Gele kaart: 6. Jim Veltmaat, 49. Alex Blekkink (vv Hoogeveen).

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Matthias Breman (88. Hadde Pleijsier), Bart Jan Brouwer, Mike Reuvers (88. Sijmon Eenkhoorn), Jur van Dalfsen, Rutger Etten, Berwout Beimers, Marc Magan (69. Martijn Eenkhoorn), Rens van Benthem (78 Jasper Tuinman).

Opstelling vv Hoogeveen: Stan Meekhof, Bjorn Klaassens, Louis Vijfhuizen, Noah Schuurman, Jim Veltmaat, Menno Heerkes (63. Jeroah Balubun), Tom Heerkes, Justin Benjamins, Sil Kuurman (61. Giorgio Beltau), Jeroen Kamphuis, Alex Blekkink.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500