Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Biljarters gaan spelen voor onderzoek erfelijkheid maag- en darmkanker

Geplaatst op: 16 januari 2024

Biljarter Geert Sluiter leed aan kanker.

Het WK-Telefoonboekbiljarten staat 9 maart weer op het programma. Het evenement heeft eigenlijk geen verdere introductie meer nodig. Jaarlijks vindt er in het clubgebouw ‘de Rank’ van de organiserende vereniging HZW een ongekende happening plaats. De optimale mix van sport gekoppeld aan entertainment heeft het toernooi grote populariteit gebracht.

Deelnemers vanuit alle windstreken – en zelfs uit omringende landen – gaan in Genemuiden proberen met de wereldtitel aan de haal te gaan. En dat is een opgave die steeds lastiger wordt, want het niveau stijgt jaarlijks. Zonder dat een officiële inschrijving gestart is, is het toernooi zo goed als volgeboekt. Er is nauwelijks verloop in het deelnemersveld, terwijl de maximale capaciteit tot ongeveer 120 spelers beperkt is.

Net als ieder jaar probeert de organisatie niet alleen de deelnemers en het talrijke publiek een leuke dag te bezorgen. Minstens zo belangrijk is het goede doel waar de opbrengst van het evenement naar toe gaat. Er zijn in de loop der jaren al prachtige bedragen opgehaald voor o.a. de ALS-Stichting, de Wijkwieg en het plaatselijke zorgpersoneel.

Dit jaar zet de club zich in voor onderzoek naar erfelijkheid van maag- en darmkanker door het AVL. De biljartclub HZW en de organisatie van het toernooi verloren in het afgelopen jaar hun gewaardeerde speler en vrijwilliger Geert Sluiter aan deze verschrikkelijke ziekte. Geert heeft een grote leegte binnen de vereniging achtergelaten. Voor de organisatie een extra motivatie om zoveel mogelijk geld voor het door hem nog gekozen goede doel op te halen. Verschillende acties zijn inmiddels opgestart en de eerste toezeggingen zijn veelbelovend.

De biljarters besluiten: “Mocht u ook een vrijblijvende bijdrage willen schenken aan het onderzoek door het AVL dan kunt dit naar het volgende rekeningnummer overmaken : NL55 ABNA 0598955267 t.n.v. Biljartvereniging “het Zwartewater” o.v.v. Erfelijkheidsonderzoek Namens de organisatie alvast hartelijk dank.
Op 9 maart a.s. wordt tijdens de prijsuitreiking een cheque met de totale opbrengst aan het AVL overhandigd.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500