Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Waarom Genemuiden een fijne plek voor ondernemers is en hoe je daar direct succesvol kunt zijn

Geplaatst op: 17 januari 2024

(Adv.) Als je van plan bent om een onderneming te starten, dan heb je natuurlijk een goede vestigingsplaats nodig. Ben je woonachtig in Genemuiden of woon je daar ergens dicht in de buurt? Dan is het geen slecht idee om je pand in Genemuiden te vestigen en je diensten of producten te verlenen aan de inwoners daar. Maar waarom is Genemuiden dan een fijne plaats voor ondernemers? 

Genemuiden heeft een sterke ondernemingskring

Genemuiden is weliswaar een kleine stad met iets meer dan 10.000 inwoners, maar dat wil niet zeggen dat ze geen sterke ondernemerscultuur kennen.  Je hebt namelijk een speciale ondernemingskring in Genemuiden met meer dan 160 betrokken leden. De gehele kring zet zich in voor beter ondernemen in de stad en voor voldoende groeimogelijkheden van het bedrijventerrein van Genemuiden. 

Als beginnende ondernemer is het om die reden ook verstandig om voor goede hosting te zorgen, zodat je zichtbaar bent met je website en kunt netwerken op de vele bedrijfsevenementen.  

De inwoners van Genemuiden hebben veel te besteden 

Als ondernemer is het natuurlijk aangenaam om actief te zijn in een gemeente waarin de inwoners veel te besteden hebben. Dan zijn mensen immers sneller geneigd om diensten of producten bij je af te nemen. 

Meer dan 75% van de huishoudens in Genemuiden hebben een koopwoning. Meer dan 20% is na 2000 gebouwd en de gemiddelde WOZ-waarde lag in 2023 op €306.628. Natuurlijk hoeft een dure woning niet altijd iets te zeggen over het besteedbare inkomen, maar het is wel een duidelijke indicatie. 

Tips om direct succesvol te worden in Genemuiden

Het is allereerst belangrijk om als ondernemer naam te maken door goede diensten te leveren of je klanten van mooie producten te voorzien. In kleinere steden als Genemuiden heerst namelijk nog een ons-kent-ons-mentaliteit. Heb je bijvoorbeeld een bouwbedrijf en zijn de klanten tevreden over de verbouwing? Dan zullen ze dit ook enthousiast aan de buren vertellen. Als die dan later een vakman nodig hebben, dan schakelen ze je sneller in op advies van jouw oude klanten. 

Ondernemers die zich vestigen op kleine plaatsen hebben nog veel aan fysieke reclame. Bedrijven in grote steden maken vooral gebruik van SEO, maar als ondernemer in Genemuiden kun je nog effectief folderen. Laat bijvoorbeeld een mooi logo voor je bedrijf maken en zet deze op een visitekaartje of een folder. Deze kun je vervolgens neerleggen bij buurtplaatsen of sportverenigingen. Het is een effectieve én goedkope manier om reclame te maken. 

Schrijf je bedrijf in bij Google 

Daarnaast is het ook geen slecht idee om je bedrijf bij Google te registreren. Als mensen uit de omgeving van Genemuiden dan bijvoorbeeld op zoek zijn naar een slotenmaker in de regio, dan kom jij, in dit hypothetische geval als slotenmakersbedrijf, direct naar voren in Google. Daarnaast hebben mensen dan ook de mogelijkheid om recensies te lezen. 

In onze hedendaagse maatschappij lezen de meeste mensen eerst recensies alvorens ze iets kopen of diensten bij je afnemen. Als je dus goede recensies weet te verzamelen, omdat je goed werk verricht of hoogwaardige producten verkoopt, dan zijn mensen in je regio sneller geneigd om contact met je op te nemen. 

Maak gericht gebruik van sociale media

Als lokale ondernemer is het ook handig om gericht gebruik te maken van de sociale media. Je wilt mensen in je regio bereiken en niet de hele wereld en daarom is het verstandig om zoveel mogelijk volgers bij jou in de buurt te verzamelen. Bij sommige sociale media bedrijven kun je gericht adverteren, zodat de advertenties alleen zichtbaar zijn voor mensen die bij jou in de buurt wonen. 

Je profiel moet dan wel voorzien zijn van waardevolle content. Je kunt bijvoorbeeld leuke anekdotes over de stad Genemuiden vertellen of mooie plaatjes maken van monumenten en bezienswaardigheden. 

Het belang van de juiste mentaliteit 

Als ondernemer is het ook belangrijk om in bezit te zijn van de juiste mentaliteit. Niet iedereen is immers gemaakt voor het ondernemerschap. Je moet namelijk wel een specifiek type mens voor het ondernemersleven zijn. Een goede ondernemer is een echte doorzetter. Gaat het even slecht met je onderneming of krijg je te maken met een onzekere financiële situatie? Dan geef je niet gelijk op, maar onderzoek je wat je wel kunt doen om weer succesvol te worden. 

Een goede ondernemer moet ook lef tonen en in bezit zijn van een assertief karakter. Tijdens netwerkbijeenkomsten is het handig om sociaal over te komen, want dan word je meer gewaardeerd door mensen. Wie houdt er immers niet van een sociaal mens? Daarnaast moet je ook durven vragen om zaken met iemand te doen en aan te geven wat jij voor iemand kan betekenen.

Als ondernemer wil je natuurlijk direct succesvol zijn, maar dit lukt niet altijd. Een echte ondernemer gaat immers voor een duurzaam bedrijf en weet dan ook dat het hard werken is om naam te maken en inkomsten te genereren. Maar als je goed je werk blijft doen en geduldig bent, dan is de kans dat je steady groeit ook groter.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500