Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

10.000 euro van Rabobank voor Vrienden Oud Genemuiden

Geplaatst op: 17 januari 2024

Anne Zwolle van de ledenraad Rabobank IJsseldelta bracht de Stichting Vrienden van Oud Genemuiden dinsdagavond goed nieuws. Hij overhandigde het bestuur een cheque ter waarde van tienduizend euro. Daarmee ondersteunt de bank de duurzaamheidsplannen van de stichting.

De Rabobank bestaat 125 jaar. Ter gelegenheid daarvan ondersteunt de bank in heel Nederland clubs, verenigingen en organisaties die werken aan duurzame of inclusieve plannen. Rabobank stelt voor elk van de 84 ‘leefgebieden’ in Nederland 125.000 euro beschikbaar.

Ook Stichting Vrienden van Oud Genemuiden diende een plan in. “Wij hopen dat we de komende jaren verhuizen naar het oude raadhuis in de Langestraat. Dat voldoet op dit moment qua isolatie en energievoorzieningen niet aan de eisen van deze tijd. En mocht de verhuizing niet doorgaan, dan geldt hetzelfde voor ons huidig Historisch Centrum Genemuiden. In beide gevallen staan we voor grote uitgaven”, legt voorzitter Sijm van Lente uit.

De stichting is kortom ‘heel blij’ met het ‘prachtige bedrag’ dat de Rabobank beschikbaar stelt. De Stichting Vrienden van Oud Genemuiden hoopt ook op een bijdrage uit de ‘Verrijk je wijk’-campagne van de gemeente Zwartewaterland. Daarmee wil de stichting een modern museumplein realiseren waar Genemuidenaren en andere bezoekers herinneringen aan vroeger kunnen ophalen. Stemmen daarvoor kan via Zwartewaterland – Verkiezing Verrijk je Wijk 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500