Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Cafetaria ‘Bert en Driek’ sluit na ruim 55 jaar

Geplaatst op: 17 januari 2024

Cafetaria De Eenkhoorn houdt op te bestaan. Dat hebben eigenaren Freddy en Ankie Eenkhoorn woensdagavond wereldkundig gemaakt. Na meer dan 55 jaar worden er daarom na 27 januari geen eigengemaakte snacks meer verkocht in de bekende cafetaria aan de Irenestraat.

De ouders van Freddy, de alom bekende Bert en Driek, begonnen de zaak in de jaren ’60 op de huidige plek. De werkgever van Driek bracht destijds Bert op het idee: ‘begin een cafetaria’. En zo geschiedde.

“Onze zoon Freddy ging naar Kampen, waar ze de snacks maakten, en die nam hij dan mee”, vertelde Driek tijdens het 50-jarig bestaan in een interview. “Op het laatst zei hij: ‘ik probeer het zelf’. En toen is ‘ie begonnen met koken.” Zaterdag 27 januari om 20.30 uur gaat de deur definitief op slot.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500