Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ondernemer Gert-Jan Bakker viert 25-jarig jubileum

Geplaatst op: 20 januari 2024

Deze week vierde Gert-Jan Bakker zijn 25-jarig jubileum als ondernemer. Wat begon als eenmanszaak aan de Langestraat, groeide uit tot een groot etablissement in het centrum van Genemuiden.

Bakker was pas 18 jaar toen hij in 1999 de deuren opende van snackbar Gert-Jan nadat hij de zaak van Henk Bos overnam. “Ik stond in m’n eentje en reed dan met een brommer vol snacks naar bedrijven op het industrieterrein”, blikt Bakker terug.

Na verloop van tijd kwam er personeel in de zaak werken en in 2007 werd ‘snackbar Gert-Jan’ voorzien van een nieuwe naam: ‘Kwalitaria Genemuiden’. De groei kon verder worden doorgezet toen Bakker zijn zaak in 2015 kon vestigen in de voormalige Boni, midden in het winkelgebied. Zodoende ontstond niet alleen een grotere zaak, maar ook de kaart werd steeds uitgebreider.

Inmiddels is het lang niet meer alleen een snackbar, want ook het restaurant trekt veel klandizie. “Mensen reserveren en komen hier lekker wat eten met de familie. We serveren aan tafel en hebben veel meer dan alleen patat en snacks. Van biefstuksalade en wraps tot schnitzelmenu’s, we maken het allemaal”, legt Bakker uit.

Die continue ontwikkelingen in de Restaria houden het werk ook leuk: “Daardoor is het veel meer geworden dan alleen patatbakken. Je bent continu druk met innoveren, contact houden met leveranciers en het up-to-date houden van je kaart.”

Het 25-jarig jubileum is gevierd met aanbiedingen en gratis puntzakken patat. “Met het personeel zijn we ook een avondje uit geweest en ik heb de hele familie uitgenodigd voor een drie-gangen diner”, blikt Bakker terug. Wie overigens nog een (bij)baan zoekt, kan altijd contact opnemen met de Restaria. “Ook moeders die wat uurtjes willen maken als de kinderen naar school zijn, kunnen aankloppen. Maar natuurlijk ook scholieren en studenten die een gezellig en gevarieerd bijbaantje zoeken”, besluit de jubilerende ondernemer.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500