Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vogellust in de prijzen

Geplaatst op: 20 januari 2024

archiefbeeld

Alle inzenders van Vogellust op de nationale Bondstentoonstelling in Hardenberg zaten deze week in de prijzen. Voor deze show,  de eredivisie onder de kwekers, met een inbreng van ca. 5000 vogels worden de fraaiste vogels door tientallen keurmeesters beoordeeld op formaat, conditie, bevedering en kleurdiepte. De zes leden van Vogellust waaronder 2 jeugdleden vielen daarbij allemaal in de prijzen en kunnen dik tevreden zijn met hun kweekresultaten.

Hans Visscher behaalde goud met een kleurgrasparkiet. Wim ter Horst 1x goud en 1x brons met zijn zilverbekjes. Arjan Heutink 3x goud en 1x zilver met zijn Borneobronzemannen en een dwergekster. Dochter Sanne Heutink deed niet onder voor pa en behaalde maar liefst 2x goud en 1x zilver
met eveneens de inzending van haar bronzemannen. Johannes Kolk behaalde met zijn kanariessoorten 2x zilver maar werd zelfs verslagen door zijn zoon Hendrik, die goud en zilver mee naar huis mocht nemen met zijn Duitse kuif kanaries.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500