Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zing mee met Hollands Jongerenkoor

Geplaatst op: 22 januari 2024

(Ingezonden) Zin om weer te zingen in een van de grootste jongerenkoren van Nederland? Wij hopen dat we binnenkort weer van start mogen gaan met HJK14. Zing je mee? Het HJK is inmiddels een bekend begrip in Nederland.

Het koor wordt muzikaal omlijst door bekende gedreven musici die onze concerten vergezellen met hun muzikale arrangementen. Als dirigent: Peter Wildeman, achter het orgel: Joost van Belzen, op de trompet: Wilhelm Groenendijk en achter de piano: Mark Brandwijk. Dit jaar hoopt Martin Westrate ook zijn bijdrage te leveren op piano/orgel.

Het repertoire van het HJK bestaat uit christelijk en klassieke muziek: psalm(bewerkingen) en geestelijke liederen van christelijke, klassieke en oude componisten. Kortom: we brengen muziek met een Boodschap! Het HJK repeteert ongeveer 4x in verschillende regio’s door heel Nederland (oa. In Genemuiden.)

Met 1 dikke muziekbundel en een ingezongen bestanden per zangpartij.
Verder organiseren we 2  generale repetities in het midden van Nederland. Het HJK geeft per jaar gemiddeld 8 unieke concerten voor goede doelen in monumentale kerken en kathedralen.

Tevens biedt het HJK  méér dan dat.  Voor het programma van 2024, is het volgende bekend:

DV 8 Juni 2024 grote kerk Dordrecht

DV 14 september 2024 grote kerk Tholen

DV 12 oktober 2024 grote kerk Hasselt

DV 16 of 23 november grote kerk Zaltbommel

DV 27 december doelen concert te Rotterdam.

Het Hollands Jongeren-orkest!

Speel je een instrument dat past in een symfonische orkestbezetting? Dan kan je je aanmelden voor het HJO. Om je aan te melden mail dan zo snel mogelijk een geluidsbestand (bijv. met mobiele telefoon opgenomen) of filmpje, mp-3 etc. naar info@hollandsjongerenkoor.nl Vervolgens wordt er een selectie gemaakt door het bestuur en krijgt iedereen een reactie op zijn / haar aanmelding.

Let op: er is aan sommige instrumenten een limiet (dwarsfluiten zijn er maximaal 3 bijvoorbeeld).

Ben je nieuwsgierig geworden, wil je meer informatie over het jongerenkoor of het jongerenorkest? Kijk dan op: www.hollandsjongerenkoor. nl

Voor alles geldt: Deo Volente!
We zien jouw aanmelding graag tegemoet!!

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500