Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Blokhuis kan weer 20 jaar mee na grondige renovatie

Geplaatst op: 27 januari 2024

foto: Pieter Polman

Het Blokhuis is vernieuwd. De zorginstelling is de afgelopen 15 jaar optimaal gebruikt, waardoor een renovatie meer dan welkom was. Zaterdagmiddag vond de heropening plaats van het vernieuwde onderkomen. In het Blokhuis, dat onderdeel is van de JP van den Bent stichting, wonen cliënten zelfstandig en ontvangen ze dagelijks begeleiding.

“Muren waren beschadigd, vloeren waren versleten en meubels waren aan vervanging toe”, legt locatiemanager Carina van Ommen – Rijsdijk uit. Het afgelopen jaar is daarom veel (voorbereidend) werk verricht: “Daarbij hebben we ook alle ouders laten meedenken. Daarnaast hebben we veel te danken aan de Cotap. Zij hebben ons kosteloos voorzien van nieuwe vloeren en een deel van de wandpanelen. Ook alle ouders van de cliënten hebben hun steentje bijgedragen aan de renovatie.”

De rode, oranje en gele muren van 15 jaar geleden zijn niet teruggekeerd. Bewust overigens. “Want”, zo zegt Carina, “minder felle kleuren zijn voor de bewoners veel prettiger. We merken bijvoorbeeld dat ze veel meer in de gezamenlijke ruimte zitten omdat de kleur daar nu heel anders is.”

Van Ommen is blij met het resultaat: “De hele renovatie is goed verlopen dankzij de inzet van ouders en personeel. Iedereen stond gelijk klaar om te helpen. Het Blokhuis kan zeker weer 20 jaar vooruit.”

De bedrijven die de renovatie mogelijk maakten, ontvingen zaterdag een appeltaart. “Zij hebben gedeeld in hun ervaring en kennis. Nu willen wij wat delen: een appeltaart.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500