Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

30e Oranjeconcert met mannenkoor Stereo

Geplaatst op: 29 januari 2024

Na drie jaar afwezigheid wordt er in 2024 weer een Oranjeconcert gehouden. Op zaterdag 3 februari vindt de 30e editie plaats van dit traditionele concert rondom de verjaardag van voormalig koningin Beatrix. Het organiserend comité heeft voor deze lustrumuitvoering een oude bekende uitgenodigd, namelijk christelijk mannenkoor Stereo uit Genemuiden. Het concert in Zwartsluis begint om 19.30 uur, de kerk is open voor publiek vanaf 18.45 uur. De entree is gratis. Aan de uitgang wordt een collecte gehouden.

Onder leiding van dirigent Harm Hoeve uit Rouveen en met medewerking van Noortje van Middelkoop op panfluit en Gerwin van der Plaats op orgel wordt een gevarieerd programma ten gehore gebracht. Naast koorzang is er samenzang en worden instrumentale intermezzo’s ten gehore gebracht.

Op herhaling

Stereo is een regelmatige én graag geziene gast op het Oranjeconcert in Zwartsluis. Hun laatste bijdrage dateert van 2017. Bij die gelegenheid werden meerdere liederen gezongen van de jubileum-cd. Die werd ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het koor in 2016 werd uitgebracht. Inmiddels heeft Stereo de respectabele leeftijd van 58 jaar bereikt en is er sprake van een vernieuwd repertoire. Tijdens het oranjeconcert in Zwartsluis zullen echter ook oude bekenden liederen de revue passeren, evenals een greep uit het ruime aanbod vaderlandse liederen.

Gerenommeerd

Blij is de organiserende Oranjevereniging Zwartsluis ook met  de medewerking van gerenommeerd panfluitiste Noortje van Middelkoop en de niet minder bekende organist Gerwin van der Plaats. Laatstgenoemde is ook een regelmatige gast bij het Oranjeconcert in Zwartsluis. Niet alleen als (begeleidend) organist, maar ook als dirigent van onder meer het Christelijk Kamper Mannenkoor ‘Door Eendracht Verbonden’ en het Urker Mannenkwartet. Beide instrumentalisten  genieten in het hele land een grote reputatie en dat zullen zij in Zwartsluis onderstrepen met enkele instrumentale intermezzo’s.

Afscheid

De traditie van de oranjeconcerten in Zwartsluis begint in 1992. Initiatiefnemer was toenmalig  Oranjevereniging-bestuurslid Anja Bos. Ook na haar afscheid van het bestuur bleef zij, samen met oud-voorzitter Barend Vinke, de organisatie van deze concerten voor haar rekening nemen.Na deze 30e keer zet zij er een punt achter. “Een mooi moment om afscheid te nemen”, stelt ze vast. “Dat afscheid had er drie jaar geleden al moeten komen, maar door corona hebben we drie jaar geen oranjeconcert kunnen houden.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500