Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bekijk hier winnende ideeën van Leefbaarheidscheques

Geplaatst op: 29 januari 2024

foto: Jan van Kleef

De winnende ideeën van de Leefbaarheidsplannen zijn bekend. Voor Genemuiden betekent dit dat er een sport- en speelbos wordt aangelegd tussen de Vogelaar en de Morgenster. Ook krijgen de Vrienden van Oud Genemuiden een cheque voor het digitaliseren van oude verhalen door bijvoorbeeld videoseries te maken. Daarnaast wordt het veldje aan de Beatrixstraat opgeknapt en is er een cheque om een steiger aan te leggen bij de Schuurberg. 

De afgelopen maand konden inwoners van Genemuiden op deze plannen stemmen. De initiatieven met de meeste steun, kregen vanavond een cheque. De aanleg van een buitengym, een herinrichting van het hofje aan de Lisdodde en ‘de Greente Schoon’ kregen niet genoeg stemmen om in de top 4 te eindigen. Op de Kamperzeedijk wordt de ijsbaan, dankzij genoeg stemmen, verduurzaamt en veiliger gemaakt.

De gemeente stelde in totaal 400.000 euro beschikbaar voor alle plannen in de gemeente Zwartewaterland. Maandagavond werden de winnende plannen bekendgemaakt. Bekijk hier de concretere uitwerking van de plannen waarop gestemd kon worden.

De 28 beste gouden plannen deden mee aan de publieksverkiezing. Duizenden inwoners brachten de afgelopen dagen hun stem uit op de beste gouden plannen. Bilder: “Dat is wat mij betreft een geweldige vorm van participatie.”

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500