Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Maartje, Trienke, Anouk en Erna schaatsen op Weissensee

Geplaatst op: 31 januari 2024

Vier schaatsers van STG De Eendracht stonden dinsdagochtend aan de start voor hun tocht van 200 kilometer. Ze schaatsten de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee.

Het waren Maartje van der Steeg, Trienke Visscher, Anouk Heetebrij en Erna Last. Martijn en Sjaak Heetebrij gingen ook van start voor 50 kilometer. Bert-Jan van der Steeg zou ook rijden, maar moest vanwege een valpartij op de vorige dag toch afhaken. Bij de start was het windstil en 8 graden onder nul. In het donker vertrokken ze voor hun Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk.

De ijsmeester had een ronde uitgezet van 12,5 kilometer. Het ijs was van redelijke kwaliteit. Een paar forse scheuren waarbij het wel flink opletten was. Na 25 kilometer moest Anouk helaas uitstappen vanwege een zere arm, als gevolg van 2 valpartijen. Ze bleek een scheurtje in de elleboog te hebben. Ook Sjaak kwam vervelend te vallen en moest de tocht voortijdig staken. Martijn reed een keurige 50 kilometer uit.

Maartje, Trienke en Erna gingen voortvarend verder. Rond 11.30 uur zat de 1e 100 kilometer erop en begonnen ze aan de 2e helft. Tussendoor werden ze goed verzorgd door de vrienden en familie van STG de Eendracht die een verzorgingstent hadden ingericht op het ijs.

De laatste ronden waren pittig, maar dankzij de vele aanmoedigingen voltooiden de drie dames rond half 5 de tocht van 200 kilometer. Allemaal moe, maar zeer voldaan kwamen ze over de finish en werden ze binnengehaald door de STG de Eendracht groep.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500