Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voorleesdagen op ’t Startblok

Geplaatst op: 6 februari 2024

Jpeg

(Ingezonden) Elke jaar worden de Nationale Voorleesdagen georganiseerd. Er is veel extra aandacht voor het voorlezen, er is een prentenboek top 10 én er staat altijd 1 boek centraal. Dat was dit jaar “Help, een verrassing” van Miriam Bos. Omdat wij op de groep ook veel voorlezen én de peuters van ’t Startblok dat geweldig vinden, gingen we met z’n allen naar de bibliotheek.

Op pad gaan met de groep is op zich al een feestje omdat de kinderen dan in de GoCab (onze fietstaxi) vervoerd worden. Nynke las voor uit het mooie prentenboek. Met handpoppen erbij werd het verhaal extra levendig en het maakte dat de peuters geboeid luisterden. Na het voorlezen konden de peuters nog spelletjes doen en een boekenlegger kleuren. Het was erg leuk om een bezoek te brengen aan de bieb. Veel peuters waren er nog nooit geweest! Goed om te weten dat kinderen gratis lid kunnen worden van de bibliotheek en zo de grappigste, spannendste en mooiste prentenboeken kunnen lenen om thuis te bekijken en uit voorgelezen te worden.

De Nationale Voorleesdagen zijn voorbij maar aan het voorlezen komt zeker geen eind! Heeft jouw zoon of dochter de uitdaging en/of support nodig van omgaan met leeftijdgenootjes en vind jij het als ouder/verzorger fijn dat je peuter de kans krijgt zich voor te bereiden op de basisschool, kijk dan eens op onze website voor meer informatie. Je bent altijd welkom om een kijkje te komen nemen!

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500