4 mei 2024 t’ Olde Staduus

SC Genemuiden neemt koppositie over na winst op Harkemase Boys

Geplaatst op: 12 februari 2024

Met een ruime 4-0 overwinning op Harkemase Boys dendert de trein die Sportclub Genemuiden heet door. Opnieuw prijkten er maar liefst vier treffers op het scorebord na afloop van de wedstrijd, net als één week eerder in de wedstrijd tegen Eemdijk. Velen beginnen zich dan ook al af te vragen waar dit seizoen voor Sportclub Genemuiden zal eindigen. De groen- witten doen mee, handhaving was de doelstelling maar het ziet er naar uit dat de plannen kunnen worden bijgesteld!

De start was opnieuw flitsend, want met amper 4 minuten op de klok was het doelman Feike Spoor die de bal na een verwoestend schot van Jasper Tuinman al voor de eerste keer uit het net mocht gaan vissen. Deze vroege treffer dwong Harkemase Boys om al vroeg in de wedstrijd in de tegenaanval te gaan, in het verdere verloop van de eerste helft nam het dan ook het initiatief maar tot echte grote kansen kwam het team van trainer Marcel Post niet.

Harkemase Boys bleef in het eerste bedrijf de bovenliggende partij, zette Sportclub Genemuiden vast op eigen helft en probeerde de muur die de groen- witten hadden opgezet te slechten. Maar opnieuw bleek deze middag dat dit een moeilijke opgave zou gaan worden, Sportclub die na Hercules de minst gepasseerde verdediging heeft in de 3e Divisie A en met doelman Hidde Streutker als sluitpost was er voor Harkemase Boys geen doorkomen aan. Buiten een schot van Joris Adams kwam het dan verder ook niet.

Het begin van de 2e helft was een herhaling van zetten, opnieuw was het Harkema die de bovenliggende partij was en optrok richting het doel van Sportclub Genemuiden.  Een geweldige inzet van Pim Betzema had dan ook zeker meer verdiend, ware het niet dat doelman Hidde Streutker in een schitterende reflex de bal tegenhield en de Harkemase Boys van de gelijkmaker afhield.

Het zou Harkemase Boys in het verder verloop van de wedstrijd ook niet lukken om tot een treffer te komen. Nadat eerst Rutger Etten de bal beroerde na een schot van Déno Koida en voor de 2-0 zorgde, was het Berwout Beimers die met 2 doelpunten zijn oude club definitief alle hoop op een goede afloop ontnam en de 4-0 eindstand bepaalde. Zijn beide doelpunten waren fraai, de 3-0 kwam uit een afstandsschot en de 4-0 uit een halve omhaal. De wedstrijd was gespeeld, een mooie gelegenheid voor trainer van der Weij om een aantal jonkies speelminuten te laten maken waarbij het voor de 17-jarige Lukas Talen zijn eerste waren in de hoofdmacht.

Harkemase Boys trainer Marcel Post vatte het na afloop van de wedstrijd op X dan ook goed samen: ”Een wat grote uitslag die gevoelsmatig geen recht deed aan het spelbeeld en de wedstrijd. Uiteindelijk gaat het wel om het creëren van kansen en maken van doelpunten en dit deed Genemuiden beter dus hebben ze verdiend gewonnen”.

Door deze overwinning is heeft Sportclub Genemuiden de koppositie in de 3e Divisie A overgenomen van RKAV Volendam, beiden hebben weliswaar evenveel punten maar door een beter doelsaldo neemt Sportclub de koppositie over.

Volgende week komt IJsselmeervogels op bezoek, opnieuw een geduchte tegenstander. Aan de groen- witten de taak om ook deze wedstrijd tot een goed einde te brengen.

”Enige domper op de wedstrijd was wel het uitvallen van Hadde Pleijsier na 16 minuten spelen, in een rechtstreeks duel met Harkema speler Jesse Vermaning liep hij zoals het er nu naar uitziet een zware enkel blessure op “.

Harkemase Boys – SC Genemuiden 0-4 (0-1)

Scheidsrechter: Dhr. S. Dröge
Assistent-scheidsrechter: Dhr. C.R. Veen
Assistent-scheidsrechter: Dhr. T.D.C. Beemsterboer

Toeschouwers: 800

Scoreverloop: 4. Jasper Tuinman 0-1, 70. Rutger Etten 0-2, 76. Berwout Beimers 0-3, 79. Berwout Beimers 0-4.

Gele kaart: 76. Sven Hazewinkel, 90+1. Ismail Melik (Harkemase Boys), 62. Jasper Tuinman (SC Genemuiden)

Opstelling Harkemase Boys: Feike Spoor, Jesse Vermaning, Iloba Achuna (46. Dennis Hoekstra), Gerald Postma, Demo Koida (73. Sven Hazewinkel), Stefan Deuling, Thomas Prinsen (77. Jari Slort), Joris Adams, Jhurrey Margaritha (68. Ewart Ottema), Mart Dijkstra, Pim Betzema (77. Melik Ismail).

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Jur van Dalfsen, Bart Jan Brouwer, Jasper Tuinman, Martijn Eenkhoorn (58. Rens van Benthem)(88. Milan Drost), Rutger Etten, Mike Reuvers (88. Lukas Talen), Berwout Beimers, Hadde Pleijsier (16. Gerben Kolk).