Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
4 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub en IJsselmeervogels komen in kraker niet tot scoren

Geplaatst op: 19 februari 2024

foto: Helmich Lubberts

De kraker in de 3e Divisie A tussen Sportclub Genemuiden en IJselmeervogels is geëindigd in een 0-0 gelijke stand. In een onderhouden wedstrijd die het aankijken meer dan waard was en waar ruim 2000 bezoekers op afgekomen waren, werd het al vrij snel duidelijk dat IJsselmeervogels een geduchte tegenstander voor Sportclub zou zijn deze middag, de rooien uit Spakenburg waren veelal de bovenliggende partij en maakten het de groen- witten soms knap lastig.

Maar zoals al wel vaker deze competitie stond de verdediging van Sportclub Genemuiden ook tegen de vogels als een huis, samen met de uitstekend in vorm verkerende doelman Hidde Streutker werden de aanvallen gepareerd en wist het de ongeslagen status op eigen veld te behouden.

Opnieuw had trainer René van der Weij een aantal wijzigingen moeten doorvoeren binnen zijn elftal. Jens Jurn Streutker moest verstek laten gaan door privéomstandigheden en Rens van Benthem en Marc Magan waren nog onvoldoende fit om in de basis te starten. Opnieuw waren het dan ook de jonkies van Sportclub Genemuiden die hun opwachting mochten maken. En net als vorige week tegen Harkemase Boys, waren het Gerben Kolk, Jasper Tuinman en Martijn Eenkhoorn die zonder probleem hun opgelegde taak vervulden.

Het werd uiteindelijk een enerverende wedstrijd, IJsselmeervogels maakt het Sportclub Genemuiden knap moeilijk maar wist de opgezette verdedigingsmuur niet te doorbreken. Het leek IJsselmeervogels allemaal net iets makkelijker af te gaan. Dit resulteerde in de eerste helft dan ook tot een aantal mogelijkheden voor de gasten. Zo kopte Jesse Schuurman een bal over, schoot Aleksander Bjelica de bal maar net naast en leverde de gegeven bal door Bradley Martis op Marouane Afaker ook geen doelpunt op. De vrijstaande Dennis Knuiman had het geluk veel later ook niet aan zijn zijde, na een voorzet van Daniël van Son had hij de bal zomaar binnen kunnen koppen, maar zoals gezegd was het doelman Hidde Streutker die op formidabel wijze redding bracht.

De mogelijkheden voor Sportclub Genemuiden zouden beperkt zijn in de eerste speelhelft. Een van de betere kansen enige kwam van de voet van Jur van Dalfsen, maar daar bleef het dan ook bij.

In de tweede helft trok Sportclub Genemuiden feller van leer, de weg richting het doel van de Vogels werd vaker opgezocht. Toch zou IJsselmeervogels ook in het tweede bedrijf de beste kansen krijgen. Invaller Thomas Beekman was als eerste dicht bij een treffer. Jim Hulleman en Junior van der Velden mochten later hun geluk beproeven, echter zonder resultaat.

Met nog een half uur te spelen, werden Martijn Eenkhoorn en Jasper Tuinman bedankt voor hun bewezen diensten, voor beide spelers kwamen Rens van Benthem en Marc Magan in de plaats. Maar ook van Benthem en Magan lukte het niet om nog iets te forceren.

Doelpunten zouden er in het verder verloop van de wedstrijd dan ook niet vallen. Bij Sportclub Genemuiden kon men na afloop van het gespeelde duel dan ook wel leven met het 0-0 gelijke spel. Het ene punt wat kon worden bijgeschreven was misschien wel het hoogst haalbare, drie punten zou te veel van het goede zijn geweest.

Fotoverslag: SC Genemuiden – IJsselmeervogels
Podcast: Albert Flier in aanloop naar de wedstrijd tegen IJsselmeervogels

SC Genemuiden – IJsselmeervogels 0-0

Scheidsrechter: Dhr. S.C. Kraak
Assistent-scheidsrechter: Dhr. Q. Oudendijk
Assistent-scheidsrechter: Dhr. K. El Hajjaj

Toeschouwers: 2200

Gele kaart: 10. Rutger Etten, 74. Rens van Benthem, 88. Matthias Breman (SC Genemuiden), 32. Niels Butter, 55. Gerwin van de Groep, 56. Aleksandar Bjelicia (IJsselmeervogels).

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Gerben Kolk, Jur van Dalfsen, Bart Jan Brouwer, Berwout Beimers, Martijn Eenkhoorn (65. Rens van Benthem), Rutger Etten (85. Nick Buitink), Mike Reuvers, Matthias Breman, Jasper Tuinman (71. Marc Magan).

Opstelling IJsselmeervogels: Julian Prinsen, Bradley Martis, Gerwin van de Groep, Aleksander Bjelica (65. Basil Camara), Junior van der Velden, Daniël van Son, Niels Butter (56. Danny van den Meiracker), Kaj Ramsteijn, Jesse Schuurman, Dennis Knuiman (56. Thomas Beekman), Marouane Afaker (78. Jim Hulleman).

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500