Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

WK telefoonboekbiljart wordt editie met lach en traan

Geplaatst op: 19 februari 2024

Een deel van de vriendengroep en organisatie van het WK.

Het inmiddels bekende wereldkampioenschap telefoonboekbiljarten wordt op 9 maart weer gehouden. Het succes van het ludieke evenement blijft onverminderd groot. Een openbare officiële inschrijving bleek ook dit jaar niet nodig. Met 126 biljarters zit ook deze editie aan zijn absolute max.

Vorig jaar ging de Belg Chris Delesie met de felbegeerde titel aan de haal. Onze zuiderburen zijn ook nu alweer hard aan het trainen om de bokaal in Vlaanderen te houden. Het niveau van het toernooi stijgt jaarlijks, maar zoals altijd zal ook dit jaar het plezier met stip op één staan.

Goed doel

Zoals elk jaar zet de organisatie van het WK zich in voor een goed doel. Inmiddels wordt er al maanden aan gewerkt om hiervoor zoveel mogelijk geld op te halen. En dit jaar is er voor hen een uitstekende aanleiding om nog een stapje extra te zetten.

In het afgelopen jaar overleed namelijk trouw HZW-lid en medeorganisator Geert Sluiter aan de gevolgen van maag- /darmkanker. Tot vrijwel het laatste moment bleef Geert het clubgebouw en zijn vriendengroep trouw bezoeken. Zijn overlijden heeft een grote leegte binnen de club achter gelaten.

Op wens van Geert gaat de organisatie dit jaar spelen voor erfelijkheidsonderzoek naar maag- / darmkanker verricht door het AVL-ziekenhuis. Het is een doel wat veel sympathie wekt. Talloze sponsoren hebben inmiddels al financiële toezeggingen gedaan. Ook een grote verloting maakt onderdeel uit van het doel om zo veel mogelijk geld in te zamelen.

Giften

De organisatie stelt iedereen graag in de gelegenheid om een duit voor dit belangrijke goede doel in het zakje te doen. Belangstellenden kunnen een bedrag overmaken naar: NL55 ABNA 0598 9552 67 t.n.v. Biljartvereniging HZW o.v.v. Erfelijkheidsonderzoek. AVL

Mede-organisator René Bonthuis: “Voor ons wordt dit natuurlijk een toernooi met een dubbel gezicht. Vorig jaar speelde Geert nog gewoon mee. Het is nauwelijks voor te stellen dat hij er nu niet meer bij is. Nu gaan we alles op alles zetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het doel dat door hem gekozen is. Natuurlijk zal hij in gedachten bij ons zijn, maar het zal ook weer een dag worden met een sportief karakter waar veel gelachen gaat worden. Geert  had het zeker niet anders gewild”. 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500