Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

IJsselmuiden krijgt er in 2025 ongeveer 75 woningen bij

Geplaatst op: 27 februari 2024

In 2024 worden verschillende rijwoningen, appartementen en zelfbouw kavels gerealiseerd. De woningen en appartementen variëren in prijs van € 232.500 tot € 525.000. Daarmee wordt er voor de starter, de doorstromer en de senior een passende woning in IJsselmuiden gebouwd. Naast koopwoningen worden er ook 16 sociale huurappartementen gebouwd door BeterWonen.

Wethouder Wonen Jan Peter van der Sluis: “Wij zijn heel blij dat de bouw gaat starten en in de loop van volgend jaar de woningen bewoond kunnen gaan worden. Er is een grote behoefte aan woningen.”

“Met de omwonenden van Oosterholt-Noord zijn goede gesprekken geweest. Wat vindt u belangrijk? Hoe zorgen wij ervoor dat de omgeving mooier wordt? Verschillende thema’s zijn besproken en door de ontwerpers goed opgepakt. Uiteindelijk is er tegen het bestemmingsplan geen bezwaar gemaakt en kunnen we het plan gaan uitvoeren.”, aldus de wethouder.

an de Karthuizerlaan worden 18 betaalbare starterswoningen (rug-aan-rug), 5 levensloopbestendige woningen en 2 appartementen gebouwd.  De voorbereidingen voor de bouw zijn gestart. Streven is dat deze woningen en appartementen vanaf mei van dit jaar gebouwd worden en een jaar later klaar zijn. De bouw wordt uitgevoerd door Schutte Bouw in opdracht van Holleman Ontwikkeling B.V..

Ook bouwt Stichting Sprank voor jongeren met een verstandelijke beperking een woonvoorziening. IJsselhof wordt straks het nieuwe thuis voor 18 mensen met een verstandelijke beperking. IJsselhof wordt gebouwd door Van Wijnen. De werkzaamheden starten begin maart.

Sonnenbergkwartier

Ook in het Sonnenbergkwartier kan gebouwd gaan worden. Hier worden 27 koopappartementen, 16 sociale huurappartementen en 4 twee-onder-een-kap woningen gebouwd. De verkoop van de appartementen start 29 februari. Op www.sonnenwijzer.nl vindt u meer informatie over de verkoop. De ontwikkeling van de koop- en huur appartementen ligt in handen van Loostad Vastgoedontwikkeling B.V. en de bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door Bouwmaatschappij Ufkes.

Voor de vrije-sectorkavels kunt u zich bij de gemeente Kampen tot 15 maart inschrijven. Meer informatie vindt u op www.kavelsinkampen.nl.

Wethouder Jan Peter van der Sluis: “Een mooie ontwikkeling naast het Kulturhus. Het gebied tegenover Oosterlandenerf wordt ingevuld met verschillende appartementen en woningen passend bij de omgeving.” Naast appartementen realiseert de Hersteld Hervormde Gemeente een nieuw kerkgebouw in Sonnenbergkwartier. Zij streven er naar om de bouw dit jaar te starten. De gemeente zorgt ervoor dat er in de openbare ruimte voldoende parkeerplaatsen en waterberging worden aangelegd.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500