Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zingend op reis door Europa met jubilerend vrouwenkoor LaMuze

Geplaatst op: 28 februari 2024

Klein vrouwenkoor LaMuze uit Zwartsluis staat aan de vooravond van een feestelijk jubileumconcert. Op zaterdag 16 maart wordt het 12,5 jarig bestaan gevierd met een gevarieerd programma met veel zang en ook muziek. Het concert wordt gehouden in de Zomerkerk aan de Zomerdijk en begint om 19.30 uur, bezoekers zijn welkom vanaf 19.00 uur. De entreeprijs is tien euro (zowel contant als via QR code te voldoen). Daarbij is koffie of thee met een feestelijke traktatie inbegrepen.

Het afgelopen half jaar is er met toewijding en enthousiasme naar het jubileumconcert toegewerkt. Vrijwel ieder donderdagochtend was dat te horen in de Zomerkerk in Zwartsluis. De leden van LaMuze waren druk met het instuderen van de liederen die zij op het jubileumconcert ten gehore gaan brengen. Licht klassieke werken voeren de boventoon, maar ook filmmuziek en werk van hedendaagse componisten die een klassieke touch hanteren staan op het programma.

Hoopvolle samenwerking

De jubilaris heeft zich voor het feestelijke concert verzekerd van de medewerking van pianiste Yuliia Khai. Zij is Oekraïense en na het uitbreken van de oorlog met Rusland in 2022 is Yuliia gevlucht naar ons land. Dat juist deze Oekraïense meewerkt aan het concert van LaMuze krijgt een bijzondere en tegelijk hoopvolle betekenis. Zij verzorgt namelijk samen met de vaste begeleider van LaMuze, de uit Rusland afkomstige pianist Yaroslav Kolpakov, een instrumentaal intermezzo.

MuSis

Naast deze twee pianisten werkt ook MuSis mee aan het concert. Zes zingende vriendinnen die ook nog eens drie keer twee zussen zijn. Hun stemmen vormen een sprankelend geheel van meerstemmigheid.  MuSis bestaat inmiddels tien jaar. In hun optreden  gaan ze terug in de tijd en nemen iedereen mee op een ‘memory lane’ langs het repertoire uit die tien jaren.

Meertalig

De hoofdrol tijdens het jubileumconcert is vanzelfsprekend voor de jubilaris zelf. De 15 vrouwen van LaMuze hebben onder leiding van hun dirigent Angélica Braam een gevarieerd programma samengesteld. Dat bestaat voor het grootste deel uit liederen die recent aan het repertoire zijn toegevoegd. Daarbij wordt het zingen in meerdere talen niet geschuwd. Zo passeren  liederen in onder meer  de Georgische, Engelse, Italiaanse, Zweedse en Spaanse taal de revue.  Zo worden de bezoekers dus al zingend meegenomen op een rondreis door Europa. Van het programma maakt ook een duet deel uit. Dit wordt gezongen door  twee leden van LaMuze, Gea Haasjes en Coby van den Berg. Het concert krijgt een passend en ongetwijfeld ook verrassend slot, waaraan niet alleen LaMuze maar ook MuSis en de beide pianisten meewerken.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500