27 juli 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub doet zichzelf te kort tegen Urk

Geplaatst op: 4 maart 2024

De derby tussen Sportclub Genemuiden en SV Urk is geëindigd in 0-0 gelijk spel. Met deze uitslag mocht de thuisclub het minst tevreden zijn, want na een fel begin van SV Urk was het Sportclub Genemuiden die de wedstrijd steeds meer naar zich toetrok en de meeste aanspraak mocht maken op de volle 3 punten.

Sportclub Genemuiden creëerde na de felle opening van SV Urk de meeste en beste kansen, alleen in de afronding had Sportclub genemuiden het geluk niet aan zijn zijde en bleven de doelpunten waar het naar op zoek was uit.

Beide teams trakteerden de meer dan 2500 aanwezige toeschouwers op een wedstrijd die niet altijd even geweldig was maar wel tot het laatste fluitsignaal spannend bleef. Beide elftallen gaven eigenlijk weinig tot niets weg, verdedigend stond het bij beiden sterk en de mogelijkheden om de verdediging te doorbreken zou een zware opgave blijken.

Het was SV Urk die het initiatief namen, Sportclub Genemuiden liet zich op eigen helft terug zakken en wachtte geduldig op een eventuele misstap die de tegenstander misschien zou gaan maken. De gretigheid die SV Urk in de beginfase op de mat neerlegde leverde echter geen noemenswaardige kansen op voor de bezoekers, want verder dan een paar speldenprikjes kwamen ze niet.

De beste mogelijkheden voor rust kwamen dan ook voor rekening van de thuisclub. Jasper Tuinman zijn kopbal was doelgericht maar te zacht, diezelfde Tuinman zou niet veel later ook nog de doelpaal raken. Voor rust zouden er dan ook geen doelpunten vallen.

Na rust bleef Genemuiden het initiatief houden, al zouden de kansen die het in het 2e bedrijf zou krijgen ook geen doelpunten opleveren. Een aantal scrimmages voor het Urker doel deed het publiek een aantal keren doen opveren, maar het lukte simpelweg niet om de bal achter de Urker doelman te deponeren. Zo werd een hard schot van Berwout Beimers op waarde geschat en tegengehouden, net als een schot van de ingevallen Marc Magan.

De derby tussen Sportclub Genemuiden en SV Urk eindigde dan ook zoals hij was begonnen. Een teleurstellende 0-0, een uitslag die SV Urk koesterde en Sportclub Genemuiden het gevoel gaf dat er meer in had gezeten.

SC Genemuiden – SV Urk 0-0

Scheidsrechter: Dhr. L. van Leeuwen
Assistent-scheidsrechter: Dhr. R. Broekman
Assistent-scheidsrechter: Dhr. S. van Doren

Toeschouwers: 2500

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Jur van Dalfsen, Bart Jan Brouwer, Berwout Beimers, Rens van Benthem (62. Martijn Eenkhoorn), Rutger Etten, Mike Reuvers, Matthias Breman, Jasper Tuinman (56. Marc Magan).

Opstelling SV Urk: Richard Strijker, Tim Ras, Bennie Dunnink, Johannes Schrijver, Lubbert Post (67. Jarno van Essen), Iede den Dulk, Jan Ras (60. Lucas Nagel), Riekelt Nentjes, Lucas Schraal, Pieter Brands (89. Kelt Jager), Lucas Tol.