Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Acroteams strijden om plaatsing ONK

Geplaatst op: 4 maart 2024

Verschillende acroteams uit Genemuiden zijn zaterdag afgereisd naar Ruurlo voor de tweede plaatsingswedstrijd. Tijdens deze wedstrijden zijn er tickets te verdienen voor het Oost Nederlands Kampioenschap.

In de ochtend was het de beurt aan de jongste trio’s van de Eerste Genemuidiger Sport Vereniging. Het team, bestaande uit Zenna Kolk, Charlotte Tuinman en Esmee Timmerman, liet een grote verbetering zien ten opzichte van de vorige wedstrijd, maar het was helaas niet voldoende voor eremetaal.

Ook Julia Busweiler, Emma Visser en Ruby van Sas wisten een hoger puntenaantal te behalen en ontvingen welverdiend een zilveren medaille. Het team bestaande uit Fayenn de Leeuw, Sterre Brouwer en Josephine Tuinman wist hun eerste plek van de vorige wedstrijd te behouden en kreeg wederom het goud omgehangen.

Bij de jongste duo’s waren de zusjes van Lente, Suze en Liz, die ook hoge ogen gooiden bij de jury. Door een en al vrolijkheid op de vloer mochten zij het podium betreden en keerden terug naar Genemuiden met een tweede plaats.

De andere duo’s van EGSV kwamen uit in een andere leeftijdscategorie en lieten ook zien dat ze de afgelopen week hard hebben gewerkt. Yara Faverey en Anne Sophie van de Wetering toonden goed teamwerk op de vloer en kunnen tevreden zijn met een mooie derde plaats. In dezelfde categorie kwamen ook Mette Resokario en Stella de Wilde in actie. Mette wist deze keer de zenuwen beter onder controle te houden en dit team verruilde het zilver van de vorige wedstrijd voor een mooie eerste plaats.

In de laatste wedstrijdronde kwamen drie trio’s in actie. Hannah Brouwer, Leonie Oudenaarden en Loïs Gregoire lieten een mooie groei zien en stegen in de ranking en het puntentotaal ten opzichte van de vorige wedstrijd. Iris Doldersum, Lieke van Dijk en Yana Siebert behaalden de vorige wedstrijd de hoogste score en waren erop gebrand om dit deze wedstrijd weer te doen. Helaas moesten zij dit keer een team uit Rijssen voor laten gaan maar mogen zeer tevreden zijn met zilver.

Het laatste team van Genemuiden bestond uit Lara van der Berg, Annedieke Postma en Maud van Dijk. De dames lieten een keurige oefening zien maar in deze categorie was de concurrentie sterk dus belandde dit team naast het podium.

Alle teams hebben nog een plaatsingswedstrijd voor de boeg en dit zal een thuiswedstrijd zijn. Op 23 maart bent u van harte welkom in ‘d Overtoom in Genemuiden om de sporters aan te moedigen op weg naar het Oost Nederlands Kampioenschap.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500