Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

PvdA roept sociaal betrokken in­­woners op om mee te denken én mee te helpen

Geplaatst op: 14 maart 2024

(Adv.) De afdeling Zwartewaterland van de PvdA is op zoek naar betrokken inwoners van Zwartewater-land. Inwoners die willen meedenken over en willen meehelpen aan ontwikkelingen in hun gemeente, zoals  bijvoorbeeld wonen, verkeer, energietransitie, armoedebeleid e.d. of wie interesse heeft om bij te dragen aan de sociale, culturele en sportieve acties die Zwartewaterland kunnen verrijken wordt uitgenodigd zich aan te melden. Iedereen die zich hiertoe aangesproken voelt is welkom om een actieve bijdrage te leveren.

“Het mooie aan deelnemen is dat het niet bij meedenken hoeft te blijven, maar dat je zelf ook ideeën kunt inbrengen”, benadrukt Greet Generaal, die bij ondervinding heeft dat juist dat aspect voor veel voldoening kan zorgen. “Daarnaast kun je helpen bij de vele activiteiten die we op het programma hebben staan.”

Scala aan activiteiten

De activiteiten die Generaal noemt zijn heel gevarieerd. Wat ze gemeen hebben is dat deze vaak een sociale, culturele of sportieve insteek hebben. Om van dat laatste een voorbeeld te geven: ieder jaar organiseert de PvdA het Spetterfeest in het zwembad in de voorjaars- of herfstvakantie. Met dit feest kan iedereen, en vooral degenen die niet op vakantie gaan, een leuke middag beleven. Ander voorbeeld is de jaarlijkse boekenactie in de Kinderboekenweek. Alle basisscholen in de gemeente krijgen dan een pakket boeken cadeau. Daarnaast wordt gewerkt aan de realisatie van projecten, zoals het door Greet Generaal zelf geïnitieerde Cingellanden-project dat heeft geleid tot de aanleg van een wandelpad en beweegtuin in Zwartsluis. Ook wordt nu voor heel Zwartewaterland  bij het veranderen van wandelpaden rekening gehouden met het feit dat dit rolstoel- en rollatorvriendelijk wordt. Tevens is dankzij een motie van de partij in 2023 het zogenaamde Steunpakket Energiekosten geïntroduceerd. Met dit pakket schiet de gemeente maatschappelijke organisaties en verenigingen te hulp die te maken hebben met hoge energielasten.

Resultaat boeken

Ander recent voorbeeld is de inzet van de PvdA op het gebied van wonen. “Mede door onze overleggen met Wetland Wonen komt er ruimte voor sociale huurwoningen in zowel het voormalig Frion-pand in Zwartsluis als in de wijk Binnenveld in Genemuiden”, aldus Greet Generaal, die benadrukt dat iedereen die zich betrokken voelt welkom is. Ook worden er meer koopwoningen gerealiseerd.

“Je bent laagdrempelig actief en het is gewoon goed om vanuit de samenleving mee te denken én de mogelijkheid te hebben om daadwerkelijk resultaat te behalen. Of in directe zin iets voor een ander kunt betekenen.” In dat kader wordt de inzet bij het bestrijden van de menstruatiearmoede genoemd. Daar is inhoud aan gegeven door op scholen, in verenigingsgebouwen en op nog meer locaties binnen de gemeente te zorgen voor het beschikbaar zijn van menstruatieproducten. Of het ondersteunen van acties zoals die werden gevoerd door onder meer onderwijzend en verplegend personeel. Greet Generaal: “Die steken we een hart onder de riem door ze bijvoorbeeld een taart aan te bieden. Het zijn allemaal  voorbeelden van wat er bereikt kan worden door met elkaar aan de slag te gaan.” Ook ten aanzien van de tijd kun je zelf beslissen wat je wilt besteden.

Wie zich ook sociaal betrokken voelt, wil meedenken en/of wil helpen bij activiteiten en acties kan voor meer informatie en/of aanmelding contact opnemen met Greet Generaal via mail: Zwartewaterland.pvda@gmail.com of telefonisch via 06-13 10 05 73 of met Ron Bleumink ronbleuminkpvda@gmail.com of Diederik Hoekman 06-18812181 of wees welkom op de vergadering van  maandagavond 25 maart om 20:00 uur in de Overtoom te Genemuiden.

De koffie staat klaar!

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500