Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kledingverkoop voor pilotengezin Paas 

Geplaatst op: 18 maart 2024

In Papoea Nieuw Guinea (PNG) is het pilotengezin Arjan en Aartje Paas gestationeerd. Arjan vliegt voor de MAF (Mission Aviation Fellowship) die door de lucht hulpgebieden weet te bereiken die dat over de weg vaak niet (meer) zijn. Om Arjan in de lucht te houden, worden er acties georganiseerd zoals een kledingverkoop. Vanaf woensdag 20 maart kan iedereen terecht aan de Oosterholtseweg 20a om kleding te kopen (en te brengen) en zo het werk van MAF mogelijk te maken.

Onmisbaar

MAF (Mission Aviation Fellowship) is onmisbaar voor meer dan 2000 (hulp)organisaties wereldwijd. Met hun ruim 130 vliegtuigjes, verspreid over 30 landen in de wereld, vormt MAF een noodzakelijke schakel tussen hulpverleners en hulpgebieden. Vaak zijn de armste streken, of door rampen geteisterde gebieden, niet (meer) te bereiken door ontbrekende (begaanbare) wegen. Of de wegen zijn te gevaarlijk door (oorlogs)geweld. Waar andere (hulp)organisaties moeten stoppen, heeft MAF vaak nog wel mogelijkheden.

Kledingverkoop

Arjan Paas vliegt onbetaald voor de MAF. Een zogeheten ThuisFront Commissie (TFC) onderhoudt hem en zijn gezin. Om Arjan in de lucht te houden, is er veel geld nodig. Hieraan dragen sponsoren bij en organiseert het TFC inzamelingsacties. Voor de 29ste maal wordt er weer een kledingverkoopactie gehouden. Deze worden gewoonlijk druk bezocht . Het belooft ook dit jaar weer een bijzondere verkoopactie te worden, want er is veel en prima eigentijdse kleding binnengekomen: zowel nieuwe als niet van nieuw te onderscheiden gebruikte kinder- en dameskleding en herenkleding, waaronder ook veel merkkleding.

IJsselmuiden

Woensdag 20 maart opent de MAF-winkel aan de Oosterholtseweg 20a om negen uur ’s morgens. Daarna zal de winkel vier weken lang een aantal dagdelen open zijn. Het kledingcomité van de TFC heeft weer veel tijd gestoken in de samenstelling van een uitgebreide collectie. Meer kleding blijft altijd welkom. Dat kan ingeleverd worden bij een bezoek aan de winkel of bij de inleveradressen. (zie www.maf.nl/paas , ook voor alle openingstijden). De TFC van Arjan Paas vraagt iedereen nog even te wachten met de voorjaarsinkopen. Daarvoor is iedereen over twee weken welkom in IJsselmuiden. Om hulp aan mensen in lastig bereikbare gebieden mogelijk te maken door in PNG Arjan Paas en zijn gezin niet aan de grond te laten zitten.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500