Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Elektrische fiets kopen? Dit zijn tips om de beste fiets te vinden!

Geplaatst op: 22 maart 2024

(Adv.) Steeds meer mensen kiezen ervoor om een elektrische fiets aan te schaffen. Het is een perfect milieuvriendelijk alternatief voor de auto en het biedt de mogelijkheid om ontspannen te genieten van lange fietstochten. Een elektrische fiets is daarom voor veel mensen een geweldige aankoop. Maar met zoveel verschillende modellen en merken op de markt kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. In dit artikel geven we je daarom 4 tips om de beste elektrische fiets voor jouw behoeften te vinden.

Bepaal je behoeften

Voordat je op zoek gaat naar een elektrische fiets, is het belangrijk om je behoeften te bepalen. Waar ga je voornamelijk de fiets voor gebruiken? Wil je lange afstanden afleggen of zoek je juist een fiets voor korte ritjes door de stad? Moet de fiets ook geschikt zijn voor off-road-terrein? Door je behoeften duidelijk in kaart te brengen, kun je gerichter op zoek gaan naar een elektrische fiets die bij jou past en advies vragen bij een professional. 

Test verschillende modellen

Het is slim om je opties breed te houden en om veel verschillende modellen uit te proberen. Iedere fiets heeft zijn eigen rijgedrag en comfortniveau, dus door ze uit te testen kun je ontdekken welk model het beste bij jou past. Let hierbij op zaken zoals zithouding, vering en bedieningsgemak. Zo kun je een goede keuze maken en voorkom je dat je achteraf spijt krijgt van je aankoop.

Let op de accu

Een van de belangrijkste aspecten van een elektrische fiets is de accu. Deze zorgt er voor dat je gemakkelijk kunt fietsen en bepaalt hoe ver je kunt fietsen voordat de accu weer opgeladen moet worden. Let bij het kiezen van een elektrische fiets dus goed op de capaciteit en het vermogen van de accu. Het is ook slim om te kijken naar de laadtijd en de levensduur van de accu. Zo weet je zeker dat je niet halverwege een lange fietstocht zonder stroom komt te zitten.

Let op de prijs-kwaliteitverhouding

Tot slot is het belangrijk om goed te letten op de prijs-kwaliteitverhouding van de elektrische fiets die je wilt kopen. Een goedkope fiets kan op korte termijn aantrekkelijk lijken, maar hier van is de kwaliteit vaak wat minder. Het kan daarom soms slim zijn om voor een iets duurdere fiets te kiezen zodat de fiets minder vaak reparaties nodig heeft. 

Elektrische fietsen leasen

Net zoals auto’s kun je ook fietsen leasen. Mocht je dus toch een wat meer tijdelijke optie zoeken, of eerst willen kijken of een fiets toch echt voldoende is voor al jouw benodigdheden zoals woon-werk verkeer, dan is dit een mooie optie om te overwegen! Een bedrijf dat zowel fietsen leased als verkoopt is Cyclobility, zij kunnen jou helpen om een fiets te zoeken die precies bij jou wensen past. Ook houdt Cyclobility rekening met verantwoord ondernemen, waardoor jij zeker weet dat jouw aankoop of lease een positieve invloed zal hebben op onze planeet.

Speed pedelecs

Een andere opkomende trend binnen de wereld van elektrische fietsen zijn speed pedelecs. Deze fietsen hebben een veel hogere snelheid dan normale elektrische fietsen en kunnen wel tot wel 45 kilometer per uur fietsen.Dit is ideaal voor wie lange afstanden wil fietsen of regelmatig op de fiets naar het werk gaat. Echter, speed pedelecs vallen onder de wetgeving van bromfietsen, wat betekent dat je een helm en kentekenplaat nodig hebt om erop te mogen rijden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500