Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ondernemers planten bomen langs de Randweg

Geplaatst op: 22 maart 2024

Genemuider ondernemers hebben woensdag, 20 maart samen met hun (klein)kinderen en met basisschoolleerlingen, de ondernemers van de toekomst, 60 bomen in Genemuiden geplant. De bomen zijn geschonken door HEUTBOUW.

Het idee om de bomen te schenken, ontstond in 2021 bij het 100-jarige bestaan van HEUTBOUW uit Genemuiden. Vanwege deze mijlpaal geeft het bedrijf 100 bomen cadeau aan de gemeenschap.

Als bouwer is HEUTBOUW er enorm trots op dat er straks honderd extra bomen staan op betekenisvolle plekken. “Het is prachtig om samen te werken aan een groene woon- en werkomgeving”, aldus het bedrijf.

Statige en groene uitstraling

De bomen die zijn geplant, kregen een plek parallel aan de Randweg. Vanaf de rotonde bij de ingang van het bedrijventerrein Genemuiden tot het Varkensgat krijgt de Randweg door de nieuwe bomen op termijn een statige en groene uitstraling.

Het college van B&W heeft een boom geplant bij de entree van het bedrijventerrein. Het planten van de bomen door de ondernemers en kinderen uit Genemuiden gebeurde met het thema ‘Ondernemers en adviseurs van de toekomst’.

Mooie gebaar

De eerste bomen schonk HEUTBOUW in 2021. Die bomen werden met het thema Jeugd op de HEUTBOUW Boomfeestdag geplaatst bij de basisscholen in Genemuiden en Kamperzeedijk. Dit mooie gebaar kreeg in 2022 een vervolg door het plaatsen van bomen in het plantsoen in Genemuiden. Toen was het thema Zorg, waarbij cliënten van de plaatselijke zorginstellingen de bomen feestelijk onthulden.

“HEUTBOUW realiseert bouwplannen die toekomstbestendig zijn. Dat is waar duurzaamheid om gaat. Bomen zijn daarvan een fantastisch symbool”, aldus HEUTBOUW, dat vanwege het 100-jarige bestaan is onderscheiden met het predicaat Hofleverancier.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500