Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tweede single Younger Days is een ode aan ‘de Mustang’

Geplaatst op: 22 maart 2024

De plaatselijke band ‘Younger Days’ heeft vandaag een nieuwe single uitgebracht. De opvolger van het landelijk zeer goed opgepikte ‘Zand in mijn schoen’ heet ‘Rode Mustang’.  Het is een regelrechte ode aan één van de grootste klassiekers op autogebied van de vorige eeuw, de Ford Mustang.

Na het succes van het eerste plaatje lag het voor de hand dat er een opvolger moest komen. De groep heeft ruim de tijd genomen om een geschikt nummer te vinden. Uiteindelijk viel de keus op ‘Rode Mustang’. Het liedje vertelt het verhaal over een man die zijn jongensdroom waar maakte door een klassieke auto te kopen. Nu hij financieel in zwaar weer is geraakt, wordt hij gedwongen zijn wagen van de hand te doen. Dat valt hem zwaar.

“Het sentiment gaat met me aan de loop, mijn rode Mustang staat te koop”, zo luidt de slotzin van het refrein.

De eerste single van “Younger Days” werd geproduceerd door Jan Willem Bennink. Hij leverde een prachtig product af. Voor de opvolger koos de band ook voor een talentvolle plaatsgenoot. Leon Kloosterman is niet alleen een virtuoos op gitaar, maar staat – naar nu blijkt – ook als producer zijn mannetje.

Van ‘Rode Mustang’ is ook een sfeervolle clip gemaakt. Oud-Genemuidenaar Wilmard Booi, tegenwoordig woonachtig in Blokzijl – is hiervan de regisseur. Wie het filmpje goed bekijkt ziet naast de bandleden ook nog een aantal plaatsgenoten figureren. De rode Mustang die in de clip veelvuldig te zien is, is eigendom van Rudie Busweiler. Hij leende zijn prachtige klassieke kar graag uit voor dit leuke project.

“Het heeft de nodige energie gekost, maar als band zijn we heel tevreden met het eindresultaat”, zo laat zanger Wim Kooijman weten. “En het is natuurlijk mooi dat er zoveel plaatsgenoten bij dit project betrokken zijn. Hopelijk vallen nummer en clip ook bij het publiek in de smaak”, zo besluit de zingende vrachtwagenchauffeur.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500