Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zo richt je je horecazaak stijlvol in

Geplaatst op: 28 maart 2024

(Adv.) Starten in de horeca is een hele onderneming. Zeker als het de eerste keer is dat je je eigen zaak gaat runnen. Als je een bedrijf overneemt, kan het zijn dat er al inventaris is. Deze kun je natuurlijk overnemen, maar als je een frisse start wilt maken dan is het natuurlijk leuk om de zaak een make-over te geven en er daarmee je eigen stempel op te drukken. Dit doe je bijvoorbeeld door het meubilair te vervangen of de zaak een frisse verfbeurt te geven.

Budget voor de nieuwe inrichting

Met een goed businessplan kun je voor het moderniseren van een horecazaak vaak wel een lening krijgen bij een bank. Je moet dan wel goede plannen hebben hoe je de zaak in de toekomst winstgevend hoopt te maken. Bij het berekenen van de hoogte van je lening is het belangrijk met alles rekening te houden. Niet alleen met een nieuwe inrichting maar bijvoorbeeld ook met aanpassingen in de keuken of een modern horeca kassasysteem. Dat laatste kan je veel werk uit handen nemen. Je kunt bijvoorbeeld een koppeling maken met de keuken, waardoor het personeel daar direct op een scherm ziet welke gerechten zijn besteld. Dat scheelt voor het bedienend personeel ook veel heen en weer lopen. Zij kunnen daardoor de klanten weer sneller helpen.

Reserveringen verwerken

Met een handig reserveringssysteem van booqsolutions.com/nl kunnen je gasten thuis of onderweg een tafeltje reserveren. Dat kan via je website maar ook via Google, speciale restaurant apps voor smartphones of via social media. De gast ziet meteen of er nog een tafeltje vrij is en krijgt ook een indicatie van de prijsklasse en het menu van het restaurant. Jij ziet in het systeem direct hoeveel reserveringen er voor die dag zijn. Zo kun je handig inspelen op het aantal gasten met je inkoop en met de planning van het personeel. Door zo efficiënt mogelijk te werken kun je geld besparen en op die manier dus een hogere winstmarge behalen.

Wel of geen terras?

Als het restaurant een vergunning heeft voor een terras dan zou je natuurlijk gek zijn als je daar geen gebruik van maakt. Bedenk wel dat een terras extra aandacht vraagt. Gasten moeten geen last hebben van de zon en als het gaat regenen moeten ze als het even kan droog zitten. Je kunt werken met grote terrasparasols die ook een buitje kunnen trotseren. Bedenk dat tafels en stoelen die buiten staan aan speciale eisen moeten voldoen en extra moeten worden schoongemaakt. Vaak geldt een maximum aantal tafels op een terras. Let op dat je dit aantal niet overschrijdt. Veel gemeenten houden regelmatig controles, zeker op drukke avonden in het weekend. Het zou heel vervelend zijn als gasten halsoverkop naar binnen moeten omdat het te druk is op het terras. Er mag nu nog worden gerookt op terrassen, maar de kans bestaat dat dit in de toekomst verboden gaat worden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500