Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mijn sporthart bloedt

Geplaatst op: 1 april 2024

Archief: Erik Eenkhoorn

(Ingezonden brief) Géén Omloop van Noord West Overijssel in 2024. Triest, dieptriest!  Eén wielersportmonument van de bovenste plank verdwijnt. Voorgoed???

Het is te gek voor woorden dat een wielerklassieker met meer dan 50 starts ter ziele lijkt te gaan. De politie wil wel maar kan geen harde toezegging doen om op 6 april motorbegeleiders voorhanden te hebben.

De KNWU wil wel maar een concrete toezegging komt er niet, ondanks de uitzonderingspositie die de Omloop van Noord West Overijssel heeft. Veel oud-organisatoren zouden zich omdraaien in hun graf en mijn sporthart bloedt.

Misschien moeten we de Omloop ook maar als cultuur- of sportief erfgoed gaan aanmerken, net als carbid schieten. Wellicht dat er dan elk jaar weer een Omloop van Noord West Overijssel op de kalender staat.

Aan de organisatie zal het niet liggen.

Jan Palland Bzn.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500