Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Opwaardering voor fietspad langs Tag

Geplaatst op: 4 april 2024

De gemeente Zwartewaterland gaat het fietspad op de dijk langs de wijk Tag in Genemuiden opknappen. De werkzaamheden starten maandag 15 april en duren tot ongeveer begin juni. Fietsers en wandelaars kunnen in deze periode geen gebruik maken van het fietspad.

Met de werkzaamheden verbetert de gemeente Zwartewaterland het fietspad op het deel vanaf de rotonde Kamperzeedijk/Randweg tot aan de dijkovergang bij de Hersteld Hervormde Gemeente. Het asfalt van het fietspad maakt plaats voor beton. Verder wordt het fietspad verbreed tot 3 meter. De gemeente neemt ook een aantal andere maatregelen om de fietsveiligheid te verbeteren. Zo krijgen fietsers straks voorrang op de kruisingen bij de Greenteweg en Matenweg.

Wethouder Maarten Slingerland: “Ook in Genemuiden werken we aan veilige fietspaden. De asfaltverharding van het fietspad langs de Tag is aan het einde van zijn levensduur. Met dit groot onderhoud kan ook deze veelgebruikte fiets- en wandelroute de komende jaren weer mee.”

Planning

De werkzaamheden aan het fietspad in Genemuiden starten op 15 april. Als alles volgend planning verloopt, kan het vernieuwde fietspad begin juni weer open voor fietsverkeer.

Door de asfalteringswerkzaamheden zijn op één dag de kruisingen van het fietspad met de Greenteweg en Matenweg afgesloten voor al het verkeer. De kruisingen worden niet gelijktijdig afgesloten, zodat verkeer op deze dag van één van de twee kruisingen gebruik kan blijven maken. De exacte datum hiervoor wordt ter plaatse met borden aangegeven.

Omleiding ingesteld

Gedurende de hele werkzaamheden is het fietspad op de dijk niet beschikbaar voor fietsers en wandelaars. Voor fietsers wordt een omleidingsroute met borden aangegeven. De parkeerplaatsen bij de HHG Genemuiden blijven in de weekeindes bereikbaar via de dijkovergang.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500