Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voer de ‘bij bij’

Geplaatst op: 4 april 2024

Op 22 april wordt nationale zaaidag gevierd, een initiatief gericht op het ondersteunen van de bijenpopulatie, die de afgelopen jaren een achteruitgang heeft meegemaakt. De organisatie Pollinators streeft ernaar om een bloemenlint door Nederland te zaaien om de bijen te helpen. In het kader van deze actie zal in Zwartewaterland, onder de naam ‘de vrolijke zoemers’, een uitgiftepunt voor gratis bloemenzaad worden geopend.

Dit initiatief, opgezet door Karin Bos, start op 11 april en biedt belangstellenden de mogelijkheid om na 18.30 uur bij Kerklaan 4 in Genemuiden bloemenzaad op te halen. Dit zaad dient als voeding voor bijen en ondersteunt de biodiversiteit in de regio.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500