Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Stickers sparen in de supermarkt voor leuke beloningen

Geplaatst op: 6 april 2024

(Adv.) Stickers sparen in de supermarkt. Wie kent het niet? En wie houdt er nu niet van om iets extra’s te krijgen tijdens het boodschappen doen? Bij veel supermarkten kun je zegels sparen voor geweldige beloningen. Deze ludieke acties zijn niet alleen leuk, maar kunnen ook helpen om wat extra geld te besparen op je wekelijkse boodschappen. In dit artikel duiken we dieper in op hoe deze stickeracties werken en waar je op moet letten om er het meeste uit te halen.

Hoe werkt stickers sparen?

Het concept is eenvoudig: bij elke aankoop krijg je een aantal stickers, die je vervolgens kunt sparen op een speciale spaarkaart. Je plakt deze spaarzegels op de kaart totdat je genoeg hebt verzameld om een beloning te verdienen. Afhankelijk van de supermarkt kunnen de beloningen variëren van korting op bepaalde producten tot gratis producten of een geldbedrag. Veel supermarkten hebben landelijke acties, maar je ziet ook regionale acties. Zo kon je bij de Albert Heijn van Bart Knap in Genemuiden stickers met afbeeldingen van de Elfstedentocht sparen. Deze kon je in een album plakken. 

Waar moet je op letten?

Hoewel het sparen van stickers een geweldige manier kan zijn om beloningen te verdienen, zijn er enkele zaken waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je optimaal profiteert van deze acties. Ten eerste is het belangrijk om te controleren of de stickers die je ontvangt relevant zijn voor de producten die je normaal gesproken koopt. Het heeft weinig zin om te sparen voor producten die je helemaal niet gebruikt. Ook kan het zijn dat je iets moet betalen voor de zegels. Zo zijn er verschillende supermarkten die koopzegels aanbieden. Dit soort acties zijn alleen interessant als je je zegels steeds meteen op de spaarkaart plakt en deze netjes bewaart. Want dan zijn dat soort acties zeker lonend, ook al betaal je voor de zegels. Ook moet je regelmatig bij dezelfde supermarkt je boodschappen doen. Anders duurt het veel te lang voor je je spaarkaart vol hebt en je beloning kunt inwisselen. 

Bekijk de actievoorwaarden

Daarnaast is het slim om te kijken hoelang de actieperiode is en welke voorwaarden nog meer gelden. Sommige stickeracties hebben een beperkte geldigheidsduur, dus zorg ervoor dat je je spaarkaart inlevert voordat de actie eindigt. Verder kunnen er bepaalde voorwaarden verbonden zijn aan het inwisselen van de stickers, zoals een minimumbedrag aan boodschappen of het gebruik van een speciale spaarkaart. Ook zijn er steeds meer supermarkten waarbij je digitaal kunt sparen. Hiervoor heb je vaak een speciale klantenpas of app nodig. Zo kun je ook stickers sparen als je online je boodschappen bestelt. 

Maximale benutting van een stickeractie

Om het meeste uit een stickeractie te halen, zijn er een paar strategieën die je kunt toepassen. Ten eerste is het handig om je aankopen zoveel mogelijk te bundelen bij een supermarkt die de stickeractie aanbiedt. Op die manier verzamel je sneller genoeg stickers voor een beloning. Bovendien kun je zo ook profiteren van eventuele extra aanbiedingen of kortingen die specifiek gelden voor spaarders. Een andere tip is om samen met vrienden, familie of buren te sparen. Als je allemaal bij dezelfde supermarkt spaart, kun je gezamenlijk sneller een beloning verdienen. Dit maakt het niet alleen leuker, maar kan ook voor wat extra competitie zorgen tussen de spaarders.

Waarom zou je als supermarkt een actie houden?

Leuk dat stickers sparen, maar wat heb je er als eigenaar of bedrijfsleider van een supermarkt aan? Stickeracties zijn erg populair bij de meeste mensen, dus als je een actie hebt trek je extra klanten. Ook geven de meeste klanten meer geld uit, want ze willen hun spaarkaart vol krijgen. Wel is het belangrijk om goed na te denken over wat voor actie je gaat houden. Zo werken acties gericht op kinderen bijvoorbeeld goed. Ook is het belangrijk om na te denken over de looptijd van een actie. Zo is ideale looptijd tussen de veertien en achttien weken. 

Stickers bestellen voor een spaaractie

Wil je als eigenaar of bedrijfsleider van een supermarkt een actie opzetten, dan heb je stickers nodig. Deze kun je bestellen bij Sticker.nl. Sticker.nl heeft een uitgebreid assortiment bestaande uit verschillende stickersoorten, waaronder ook spaarzegels en koopzegels. Deze worden op een rol geleverd. Dit is wel zo handig, want zo houd je de kassa netjes en de caissière kan heel eenvoudig het juiste aantal stickers meegeven aan een klant. En voor klanten is het weer handig dat ze de stickers netjes bij elkaar hebben, waardoor de kans kleiner is dat ze die kwijtraken. 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500