Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ruim 100 gevulde kratten ingezameld voor Voedselbank

Geplaatst op: 8 april 2024

De inzamelingsactie van de Voedselbank Zwartewaterland in Zwartsluis en Hasselt van houdbare producten leverde een fantastisch resultaat op. De actie op zaterdag 6 april werd gehouden bij de Boni en Jumbo in Hasselt en de Plus in Zwartsluis.

Bij binnenkomst in de winkel kreeg het winkelend publiek een flyer uitgereikt door vrijwilligers waarop de benodigde producten stonden. De supermarkten hadden een kraampje gemaakt waarop de te doneren producten stonden en waaruit klanten keuzes konden maken. Na het afrekenen bij de kassa konden de producten in de daarvoor bestemde kratten worden geplaatst. Vrijwilligers van de Voedselbank haalden vervolgens de volle kratten op om die naar hun eigen magazijn in Zwartsluis te brengen. De vrijgevigheid van de inwoners van Zwartsluis en Hasselt zorgden ervoor dat de actie zeer succesvol werd.

Het resultaat was fantastisch met een opbrengst van maar liefst ruim 100 goed gevulde kratten. Ook kon men geld doneren in de daarvoor bestemde collectebussen. Na het legen van de collectebussen bleek dat er ook financieel ruimhartig (bijna € 250,-) was geschonken. Het toont de solidariteit, ook in deze periode waarin veel mensen zelf op hun uitgaven moeten letten”. Inzamelingsacties blijven echter hard nodig, aldus de organisatie, gezien het aantal gezinnen dat noodgedwongen de stap naar de Voedselbank moeten maken.

De Voedselbank Zwartewaterland wil dan ook alle gulle gevers, de supermarkten en de vrijwilligers die zich belangeloos voor deze actie hebben ingezet, hartelijk danken. Dat de actie deze keer alleen in Hasselt en Zwartsluis was is gelegen in het feit dat er door ruimtegebrek niet de opbrengst van alle zes supermarkten in Zwartewaterland opgeslagen kan worden. Een volgende keer zijn de acties bij de supermarkten in Genemuiden.

Mocht u deze actiedag niet in de gelegenheid geweest zijn boodschappen te doneren, maar toch nog iets willen doneren, dan kunt u een financiële bijdrage overmaken naar IBAN NL63 RABO 0161 0577 21 ten name van Stichting Voedselbank Zwartewaterland.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500