Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub nog volop in de race voor de titel na winst op Sparta 

Geplaatst op: 8 april 2024

foto: Helmich Lubberts

De klok op het scorebord geeft 90 minuten aan en de wedstrijd tussen de nummer 3 Sportclub Genemuiden en de nummer 4 Sparta Nijkerk lijkt gespeeld, lijkt want waar iedereen al uitgaat van een puntendeling is het Rens van Benthem die in de extra tijd alsnog met een kopbal de thuisclub de overwinning bezorgde en Sportpark de Wetering deed ontploffen.

De thuisclub zette vanaf het eerste fluitsignaal de toon, Sparta Nijkerk toch niet de minste tegenstander kreeg amper de ruimte om hun spel te spelen door een fel spelend Sportclub Genemuiden. De poppetjes stonden opnieuw goed en buiten de situatie waaruit het tegendoelpunt viel, was er op het vertoonde spel van Sportclub weinig aan te merken.

De eerste mogelijkheden om tot een doelpunt te komen kwamen dan ook van Sportclub Genemuiden, Mike Reuvers zag zijn schot geblokt door de Spartadoelman en een kopbal van Jens Jurn Streutker zorgde ook niet voor een vroege openingstreffer. Tegenstander Sparta Nijkerk kon hier weinig tegenover zetten, het leek op de één of ander manier zijn draai niet te kunnen vinden en de groen- witten kregen wel erg veel ruimte om hun spel te spelen.

Dat de thuisclub in de 17e minuut op een 1-0 voorsprong kwam was dan ook niet zo verwonderlijk. Na goed doorzetten van Bart Jan Brouwer was het Mike Reuvers die de bal bij de inkomende Berwout Beimers bezorgde, deze zette zijn voet onder de bal en liftte de bal met behulp van verdediger Thomas van Dijk over doelman Sem van Steenis heen in het Sparta Nijkerk doel. Nog geen 3 minuten later had de stand ook maar zo weer gelijk kunnen zijn, vanuit een hoekschop werd de bal gevaarlijk binnengebracht en lag de gelijkmaker binnen handbereik. Maar was het Bart Jan Brouwer die de bal nog net voor de doellijn wist weg te halen en zo het doelpunt voorkwam.

De gelijkmaker van Sparta Nijkerk kort voor het rustsignaal was dan ook een tegenvaller. Het was de geheel vrijstaande Mike Ahrens die de bal met zijn hoofd bij Mark van der Weijden bezorgde, deze wist de bal op de juiste waarde te schatten en vanuit de draai tekende de topscoorder van de 3e Divisie A de gelijkmaker aan.

Net als in het 1e bedrijf bleef de amusementswaarde van de wedstrijd in de 2e helft hoog en de toeschouwers kregen opnieuw waar voor hun geld. Sportclub Genemuiden bleef in zijn eigen kunnen geloven en loerde op de kansen die ongetwijfeld zouden gaan komen. Dit resulteerde in een aantal goede mogelijkheden. Zo kreeg Rutger Etten een uitgelezen kans op de 2-1 na goed voorbereidend werk van Berwout Beimers. Een afstandsschot van de ingebrachte Marc Magan was weliswaar hard en gericht, maar ook zijn poging leverde geen doelpunt op.

De minuten tikten langzaam weg en de wedstrijd leek in een gelijke stand te eindigen. Maar opnieuw bleek maar weer eens dat een wedstrijd nog steeds 90 minuten plus eventuele extra tijd duurt en het was Sparta Nijkerk die dit aan den lijve ondervond.

Het was Rutger Etten die vanuit een hoekschop de bal binnen de zestien meter bracht. Nick Buitink zat er met zijn hoofd goed bij, maar zag zijn bal bij invaller Martijn Eenkhoorn terecht komen.  Die omspeelde knap zijn tegenstander en plaatste loepzuiver de bal op het hoofd van de geheel vrijstaande Rens van Benthem die de bal in het doel werkte en de winnende 2-1 aantekende.

Sparta Nijkerk was verslagen en morste dure punten, net als IJsselmeervogels, Volendam en Harkemase Boys. Sportclub Genemuiden pakte de volle 3 en was de winnaar van speelronde 27.

SC Genemuiden – Sparta Nijkerk 2-1 (1-1).

Scheidsrechter: Dhr. S. de Brito Roque
Assistent-scheidsrechter: Dhr. L. Vos
Assistent-scheidsrechter: Dhr. J.P.J. van Gurp

Scoreverloop: 17. Berwout Beimers 1-0, 39. Mark van der Weijden 1-1, 90+2. Rens van Benthem 2-1.

Gele kaart: 47. Jasper Tuinman (SC Genemuiden), 63. Thomas van Dijk, 83. Tyrone Fonville (Sparta Nijkerk).

Toeschouwers: 1400

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Jur van Dalfsen, Bart Jan Brouwer, Nick Buitink, Jasper Tuinman (70. Marc Magan), Rens van Benthem (90+2. Gerben Kolk), Rutger Etten, Berwout Beimers, Mike Reuvers (76. Martijn Eenkhoorn).

Opstelling Sparta Nijkerk: Sem van Steenis, Janic Makizodila, Thomas van Dijk, Kiyjano Hugo, Omar El Gahzouani, Jerry Geurtsen, Sam Krant (26. Roy Bakkenes), Jesse Buitenhuis (84. Frank Heus), Tyrone Fonville, Mark van der Weijden, Mike Ahrens.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500