Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Eben Haëzer behaalt hoogste score verkeersexamen

Geplaatst op: 15 april 2024

Eline v.d. Weg ontvangt een beker van wethouder Maarten Slingerland.

Evenals vorig jaar heeft de huidige groep 7 van de Eben Haëzerschool de hoogste score gehaald bij het verkeersexamen. Zij hadden gemiddeld de hoogste score bij het theorie-examen (22 goed) en gemiddeld het laagste aantal fouten bij het praktijkexamen. Zij krijgen de verkeersbeker voor de beste verkeersschool 2024 uit handen van wethouder Slingerland van Zwartewaterland. Eline van de Weg van deze school was de beste leerling. Zij had alle 25 opgaven goed in het theorie-examen en 1 klein foutje bij het praktijkgedeelte. Ook zij krijgt een beker van de wethouder.

Zo’n 130 leerlingen van groep 7 van alle basisscholen in Genemuiden hebben het verkeersexamen gemaakt. Maandag 25 maart was het theoretisch onderdeel en donderdag 11 april volgde het praktisch gedeelte. Zo’n 50 vrijwilligers hebben geholpen om de examens mogelijk te maken. 

Bij het theoretisch onderdeel moesten 25 vragen gemaakt worden. Je was geslaagd als je 16 of meer antwoorden goed had. Alle leerlingen zijn geslaagd. Zo’n derde van de leerlingen in Genemuiden slaagden na een herkansing voor dit pittige examen. Het slagingspercentage landelijk was 53%! Er was één leerling die ze alle 25 goed had! Dat was dus Eline v.d. Weg van de EbenHaezerschool.

Donderdag 11 april volgde het praktisch examen. Een route van 6,5 km. door Genemuiden moest individueel gereden worden. De start was bij d’Overtoom. Witte pijlen op het wegdek gaven de richting aan. Het was gedurende de fietsrit overwegend droog. Gelukkig hadden veel kinderen samen met hun ouders of in schoolverband de route verkend. Zowel de leerlingen als de controleposten hebben van een mooie en leerzame morgen genoten.

De 5 Meest gemaakte fouten

Voorsorteren           

Ruime bocht naar links maken

Achterom kijken

Links en/of rechts kijken 

Duidelijk richting aangeven

Ernstige fouten en onveilig rijgedrag volwassenen

Het merendeel van de leerlingen heeft de route foutloos gereden. Er werden geen ernstige fouten gemaakt en/of onveilig gedrag vertoond.

Een aantal controleposten heeft wel ernstige voorrangsfouten en onveilig gedrag bij volwassen bestuurders van auto’s en fietsen gesignaleerd. De meeste controleposten klaagden over de snelheid van sommige automobilisten. Veel bestuurders reden harder dan de toegestane 30 km.  Deze snelheid geldt in de gehele bebouwde kom. Met name in de Maj. Gen. Simondsstraat ter hoogte van de overgang Baxstraat-Beatrixstraat, werd veel te hard gereden. Er werd daar geen voorrang verleend aan verkeer van rechts. Ook de in- en uitritconstructie (doorlopende stoep) bij o.a.  de Oosterbrugstraat-Oosterkaai, is veel weggebruikers niet duidelijk. Al het kruisende verkeer heeft op deze kruising voorrang op verkeer uit de Oosterbrugstraat.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500