29 april 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub komt tegen Staphorst niet verder dan puntendeling

Geplaatst op: 15 april 2024

De voetbalderby tussen v.v. Staphorst en Sportclub Genemuiden is er één geworden om snel te vergeten, het onderlinge treffen ontbrande nimmer en de kansen welke wel werden gecreëerd waren op één hand te tellen.

De vertoning op de groen grasmat was matig, v.v. Staphorst leek niet te willen verliezen en ondanks dat Sportclub Genemuiden de meeste aanspraak mocht maken op de overwinning lukte het niet om de opgestelde muur van de geel- blauwen te doorbreken. Doelpunten vielen dan ook niet te aanschouwen in de streekderby en de wedstrijd eindigde zoals hij begon in een 0-0 eindstand.

Goed voetbal bleek nauwelijks mogelijk op de groene grasmat van sportpark het Noorderslag en niet alleen v.v. Staphorst, maar ook Sportclub Genemuiden leden veelvuldig balverlies. In de eerste helft gebeurde er dan ook niet al te veel, Sportclub Genemuiden zocht de aanval en v.v. Staphorst kwam niet verder dan verdedigen.

In de 7e minuut was het Rutger Etten die als eerste een goede mogelijkheid kreeg, maar de goed uitkomende Staphorst doelman Daan Zwinselman voorkwam dat de thuisclub al in een vroeg stadium tegen een achterstand aan keek. Diezelfde doelman zou op slag van rust opnieuw Staphorst voor een achterstand behoeden, nu was het Arend van de Wetering die hij van een doelpunt afhield.

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld, al leek het er wel op dat v.v. Staphorst iets meer vat had gekregen op het spel van Sportclub Genemuiden. Maar net als in de 1e helft zouden ook in de 2e helft de kansen miniem zijn.

De inbreng van verschillende wissels aan kant van zowel Staphorst als Genemuiden zou ook geen verandering meer in de stand brengen. Zo eindigde de derby in een teleurstellend gelijkspel.

v.v. Staphorst koesterde het punt in de strijd tegen degradatie, daar waar Sportclub Genemuiden zichtbaar baalde van het puntverlies. Gelukkig viel de schade na afloop mee, RKAV Volendam was de enige van de naaste concurrenten die tot winst kwam. IJselmeervogels en Sparta Nijkerk gingen net als vorige week onderuit, hierdoor stijgt Sportclub Genemuiden naar de 2e plek.

v.v. Staphorst – SC Genemuiden 0-0.

Scheidsrechter: Dhr. J. Kaper
Assistent-scheidsrechter: Dhr. A. Habib
Assistent-scheidsrechter: Dhr. D. Koene

Toeschouwers: 1200

Gele kaart: 7. Bart Jan Brouwer (SC Genemuiden), 37. Reinier Crediet, 42. Frank van den Burg (v.v. Staphorst).

Opstelling v.v. Staphorst: Daan Zwinselman, Frank van der Burg, Dirk Muis, Julius Duit, Reinier Crediet, Stan Haanstra (61. Jean-Paul Hooikammer), Aleksandar Jankovic (61. Martijn Brakke), Kjelt Engbers (72. Dennis van Duinen), Sander de Grote (85. Jasper Huizing), Daimen Schra, Sil Bos.

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Jur van Dalfsen, Bart Jan Brouwer, Nick Buitink, Jasper Tuinman (59. Marc Magan), Rens van Benthem (88. Sijmon Eenkhoorn), Rutger Etten, Berwout Beimers, Mike Reuvers (72. Martijn Eenkhoorn).