Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Verdwenen winkels in het Historisch Centrum

Geplaatst op: 19 april 2024

In het Historisch Centrum Genemuiden zijn op Koningsdag op een groot scherm beelden te zien van oude winkels in Genemuiden. Dat levert onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers vast veel stof tot spreken op. Uiteraard kunnen bezoekers ook de rest van het museum ontdekken.

Bijvoorbeeld het oude winkeltje met onder meer de toonbank van de voormalige winkel van Kaper aan de Westerkaai. Of de stijllkamer die een mooi inkijkje geeft in het leven van vroegere Genemuidenaren. Bekijk bijvoorbeeld het orgel van voormalig burgemeester Groote Balderhaar ten Velde die samen met zijn vrouw om het leven kwam tijdens de pontramp in 1922.

Een diepe duik in de geschiedenis van Genemuiden nemen bezoekers in de ruimte naast de stijlkamer. Allerlei voorwerpen uit de historie vertellen daar het verhaal van Genemuiden. Meer weten over je eigen geschiedenis? Ontdek in de documentatieruimte de historie van je familie in de vele (foto)boeken, knipsels en stamboomgegevens. Vrijwilligers beantwoorden graag de vragen die tijdens het bezoek naar boven komen.

Het Historisch Centrum Genemuiden is tijdens Koningsdag open van 13.00 tot 17.00 uur. Ook elke zaterdagmiddag opent het museum de deuren van 14.00 tot 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.oudgenemuiden.nl.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500