Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Goud en debutanten namens EGSV bij GO cup Steenwijk

Geplaatst op: 22 april 2024

EGSV reisde zaterdag met vier teams af naar Steenwijk voor de GO cup. Een wedstrijd die in het teken staat van aanmoediging en nieuw talent. Het trio bestaande uit Zenna Kolk, Charlotte Tuinman en Esmee Timmerman namens zelfs het goud weer mee terug naar Genemuiden.

Maar de dag begon voor drie duo’s die het hele jaar al hard trainen op instapniveau. Een niveau welke door de vereniging aangeboden wordt om jong talent al vroeg kennis te kunnen laten maken met acrogym op wedstrijdniveau. In een groot deelnemersveld wisten de meiden zich goed staande te houden en lieten ze allemaal een prachtige oefening zien zonder fouten. Heel erg knap wanneer je nog maar 6 jaar bent en voor het eerst op een grote vloer van 12×12 meter staat en er meer dan honderd mensen naar je kijken vanaf de tribune! Isa-Bo Hoekman en Annelore van Brummelen begonnen de wedstrijd en kregen een mooie score van 20.43, daarna was het de beurt aan Noor van Dalfsen en Roosmarijn Timmerman, zij ging daar net iets overheen en scoorden 21.00. Na lang wachten waren dan ook Laurien Tuin en Lieke van de Kamp aan de beurt, met een score van 19.13 mogen ook zij super tevreden zijn. Bij de prijsuitreiking bleek dan ook dat zij allemaal hun verdiende medaille ontvingen!

Voor het team van Zenna Kolk, Charlotte Tuinman en Esmee Timmerman lag er iets meer druk op deze wedstrijd. Dit E-jeugd trio heeft het hele jaar door al laten zien dat ze mee draaien met de besten maar het lukte hen steeds niet om op dat felbegeerde podium te eindigen. In deze wedstrijd maakte zij dat meer dan goed, met een score van maar liefst 23.70 eindigende ze als eerste met een voorsprong van meer dan een halve punt op de nummer twee. Met deze wedstrijd is het voorseizoen dan echt ten einde voor deze teams en maakt EGSV zich met de geplaatste teams op voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap!

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500