Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voorbereidingen voor Luiemotte komen op gang

Geplaatst op: 22 april 2024

Het plukken van veldbloemen behoort tot de vaste voorbereidingen.

De Stichting Vrienden van Oud Genemuiden verwacht dat de ochtend van 1 mei flink lawaaierig gaat verlopen. “We horen in ieder geval van meerdere kanten dat er aan Luiemottes wordt gewerkt. De traditie gaat weer door. Langslapers kunnen beter een andere ochtend uitkiezen”, glimlacht voorzitter Robert Pleijsier van de Stichting Vrienden van Oud Genemuiden.

Wie ook mee wil doen, moet zo langzamerhand aan de slag. Dit is de tijd om te zoeken naar mooie veldbloemen voor een echte Luiemotte. Daarmee gaan jonge lawaaimakers dan op 1 mei door de straten van Genemuiden. Ze maken de inwoners wakker met het bekende lied. Meer weten over de regels en hoe je een Luiemotte maakt? Kijk dan op www.oudgenemuiden.nl 

Op de ochtend van 1 mei mogen de Luiemottes vanaf 7.00 uur vrij door Genemuiden trekken. Ze moeten zich om half 8 melden bij de controlepost bij tandarts Rooker aan de Pr. Irenestraat.

Rond kwart voor 8 uur verzamelen de Luiemottes zich op de Kaai, vóór ’t Olde Staduus. ’s Avonds om zeven uur verzamelen de Luiemottes zich bij het Historisch Centrum Genemuiden.  Verwacht wordt dat de deelnemers hierna met hun Luiemotte een rondgang maken door De Meente.

Wil je meedoen? Stuur dan een mail naar info@oudgenemuiden.nl met daarin je naam (contactpersoon), telefoonnummer en het aantal deelnemende kinderen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500