Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Regenachtige start Stouwdamcompetitie voor De Eendracht

Geplaatst op: 22 april 2024

Afgelopen zaterdag werd er in een koud en regenachtig Oldebroek afgetrapt voor de eerste Stouwdamwedstrijd van het seizoen. De regionale jeugdcompetitie voor Inline skaten. Van de 125 deelnemers deden er in de verschillende categorieën tien rijders mee uit Genemuiden.

Voor een aantal deelnemers was het ook even wennen aan het starten in een hogere categorie. Bij de pupillen 1 meisjes reden Lotte Kornet en Linn Erdsieck een prima wedstrijd, maar zij konden zich niet mengen in de strijd om de bovenste plaatsen.

Bij de kadetten meisjes waren er in totaal 35 deelnemers. Van de vier rijdsters van de STG de Eendracht was Lieke van Dijk het beste met een 11e plaats in de eindrangschikking. De overige dames; Jasmijn Snijder, Hannah Beens en Emma Meesters eindigden  een eindje daarachter. Bij de kadetten jongens reed Sander Voorhorst naar een verdienstelijke 6e plaats door op alle drie de afstanden ook steeds als zesde te eindigen.

Bij de jongens junioren deed zich ongeveer het zelfde scenario voor. De klassering op de verschillende onderdelen kwam ongeveer overeen met het eindresultaat van de dag. Harmen Last eindigde elke afstand als derde en daarmee ook als zodanig. Stijn de Jong werd 7e op de 100 meter, maar met daarna twee vijfde plaatsen, was dat ook zijn eindklassering.

Maud de Jong reed bij de junioren dames een goede wedstrijd. Zij eiste op alle drie de afstanden de ritzege voor zich op en daarmee ook de eindoverwinning. Met dit resultaat kon zij de prima start van haar seizoen een goed vervolg geven.

Harmen en Maud zullen zich nu gaan voorbereiden op het Nederlands kampioenschap dat in het Hemelvaart weekend plaatsvindt in Rotterdam. De overige rijders van de STG zullen de volgende wedstrijd rijden op 18 mei in Heerde.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500